Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας της 9Κ

Για την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας της 9Κ

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση της για την θετική έκβαση της επαναπρόσληψης των απολυθέντων συναδέλφων μας της 9Κ. Η δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ της επαναφοράς των επιτυχόντων της σειράς του ΑΣΕΠ 9Κ στο ΙΚΑ, αποτελεί δικαίωση, όχι μόνο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της περιόδου 12/2012-1/2013, αλλά και της μέχρι σήμερα προσπάθειας μας, με συναντήσεις-παραστάσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, προκειμένου μια αδικία να αποκατασταθεί, προσηλωμένοι στο κυρίαρχο διαχρονικό συνδικαλιστικό μας στόχο:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ
Συγχρόνως, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, εντείναμε την προσπάθεια μας για την άμεση πρόσληψη και της σειράς 8Κ, για να ομαλοποιηθεί η πιο δύσκολη περίπτωση προσλήψεων, που έχει προκύψει στο δημόσιο ποτέ από την ίδρυση του ΑΣΕΠ, 2 σειρών επιτυχόντων.
Σήμερα με την ολοκλήρωση της πρόσληψης της σειράς 8Κ στο ΙΚΑ, και την επαναπρόσληψη της σειράς 9Κ, διαμορφώνονται όροι ομαλότητας – συνεννόησης –συνεργασίας - άμβλυνσης της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ των 2 αυτών σειρών το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Κοινός στόχος σήμερα όλων των νεοπροσληφθέντων, θα πρέπει να είναι η στηριξη του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας που έχει τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Ειδικά μετά την αποχώρηση σε διαθεσιμότητα 180 συναδέλφων μας, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το ¼ όσων προσλαμβάνονται και από τις 2 αυτές σειρές του ΑΣΕΠ.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, με το ίδιο πάθος, την ίδια αγωνιστική διάθεση, θα διεκδικεί μόνιμα την εργασιακή αποκατάσταση  των συναδέλφων μας που είναι σήμερα σε διαθεσιμότητα, και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς και τον εφιάλτη της απόλυσης.
ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ