Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ειδήσεις της Ημέρας - 10 Μαρτίου 2014

Ειδήσεις της Ημέρας - 10 Μαρτίου 2014

• Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, με τον Πρόεδρο Γιώργο Κυριακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Θεοδωρίδη (μέλος της Επιτροπής), συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση για την κατανομή θέσεων με βάση το νέο Οργανόγραμμα.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ καταρχάς να ζητηθεί από όλα τα Υποκαταστήματα η κατανομή του προσωπικού ανά τμήμα προκείμενου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση της επιτροπής.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ το παραπάνω για να μην υπάρξουν παρερμηνείες από το έγγραφο που θα κοινοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες μας από τη Διεύθυνση Οργάνωσης. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν αφορά τις φήμες για την διαθεσιμότητα.
  • Συναντήσεις με την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη,  Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  Παναγιώτη Δουφεξή, είχε αντιπροσωπεία των Πρόεδρων Ασφαλιστικών ταμείων αποτελούμενη από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (ΙΚΑ), Θανάση Καποτά (ΠΟΠΟΚΠ), Φώτη Παπαδόπουλο (ΟΑΕΕ) με κυρίαρχο θέμα: Αποσαφήνιση δημοσιευμάτων ΕΘΝΟΥΣ για διαθεσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία. Και από τις τρεις συναντήσεις δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει αίτημα από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συμμετοχή εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία σε επικειμένη διαθεσιμότητα. ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ότι η θέση του Υπουργείου κατατέθηκε από τον Υφ. Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εργασίας, την Τρίτη 4/3/2014 στη Βουλή, σε σχετική επερώτηση του Βουλευτή Κων/νου Τριαντάφυλλου. Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του Υφυπουργού (τελευταία σελίδα).
Συναδέλφισσες, -φοι, παρά όλες τις προσπάθειες μας εδώ και καιρό να αποφύγουμε πιθανή διαθεσιμότητα, το τοπίο παρά τις απαντήσεις που πήραμε σήμερα κατά την άποψη μας δεν είναι ξεκάθαρο και είμαστε σε επιφυλακή για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.
Για οποιαδήποτε ή συνάντηση ή εξέλιξη, θα ενημερώνεστε καθημερινά.