ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ανακοίνωση για διαθεσιμότητες στο ΙΚΑ

Ανακοίνωση για διαθεσιμότητες στο ΙΚΑ

Όπως γνωρίζετε, εδώ και ένα μήνα περίπου, με βάση πληροφορίες του εντύπου τύπου, εκκολάπτετο η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας στην β΄ φάση διαθεσιμότητας με 1000 άτομα εκ των οποίων τα 550 θα προέρχονται από το ΙΚΑ.

Οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας προς όλες τις κατευθύνσεις, συναρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πολιτικά κόμματα και Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αφορούσαν την εξαίρεση του ΙΚΑ. Δόθηκε εκτενής δημοσιότητα στα προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο μας καθώς και η επιδείνωση της κατάστασης λόγω της μείωσης του προσωπικού.
Το θέμα των καθυστερήσεων στο χρόνο της απονομής της σύνταξης μονοπώλησε το ενδιαφέρον του ηλεκτρονικού αλλά και εντύπου τύπου. Δημόσια, σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, απαίτησε  από τον Διοικητή που παρευρίσκετο στην εκπομπή, να εξαιρεθεί το ΙΚΑ από τη διαθεσιμότητα,
Την Πέμπτη 27/3/2014, και αφού έληξε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, από το Υπουργείου Εργασίας υπήρξε η έξης ενημέρωση:
1.)    Μεταφέρονται μέσω διαθεσιμότητας – κινητικότητας σε 1 μήνα, 90 υπάλληλοι ΙΚΑ που υπηρετούν σε Τμήματα Παροχών ασθενείας στον ΕΟΠΥΥ μαζί με το αντικείμενο παροχών σε είδος.
2.)    51 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικής Στέγασης της κατηγορίας πολιτικών μηχανικών (τέως ΟΕΚ) μεταφέρονται στο νέο φορέα ΠΕΔΥ.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ παρακολούθησε από κοντά τις νέες εξελίξεις προκειμένου η ρύθμιση που θα κατατίθετο στο πολυνομοσχέδιο να διασφαλίζει εργασιακά τους υπό μετακίνηση συναδέλφους μας όπως και έγινε.
Για μια ακόμα φορά, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην αποδυνάμωση του ΙΚΑ με προσωπικό. Έχοντας όμως γνώση της έντονης φημολογίας του τελευταίου μήνα καθώς και τα ποικίλα επικίνδυνα σενάρια των οποίων είμαστε αποδέκτες, θεωρούμε ότι η τελική λύση και για τις δυο κατηγορίες εργαζομένων που αποχωρούν από το ΙΚΑ είναι
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ
Αφού όχι μόνο δεν χάνουν την εργασία τους, αλλά αποφεύγουν και νέο καθεστώς διαθεσιμότητας αν προκύψει.
Συγχρόνως, τονίζουμε ότι υπάρχει θετική εξέλιξη, που ισχυροποιεί τον ασφαλιστικό μας οργανισμό με την ένταξη στο ΙΚΑ του ΟΠΑΔ, αριθμητικά 240 εργαζόμενων του φορέα.
Οι προσπάθειες μας που προαναφέρθηκαν, σε συνθήκες πίεσης του χρόνου, διότι η μνημονιακή δέσμευση της χώρας απαιτούσε διαθεσιμότητες και συγκεκριμένους αριθμούς υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, πιστεύουμε ότι σε αυτήν την φάση απέδωσαν, καθώς οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
Πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι  δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαντλούμε τη δράση μας που αφορά και στους συναδέλφους της α΄ διαθεσιμότητας, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον 5ο μήνα μακριά από τα καθήκοντα τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξουν οι πίνακες κινητικότητας και γι αυτούς και θα βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση για την αποκατάσταση τους.
Οι προσπάθειες όλων μας θα είναι αδιάκοπες, ώστε να περιφρουρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, το ΙΚΑ, τους δοκιμαζόμενους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους αλλά και τις δουλειές μας.
Τέλος, καλούμε όλους τους Συλλόγους μας ΑΜΕΣΑ μέσω έκτακτων Γ.Σ., να ενημερώσουν τα μέλη τους και με απόφαση τους να καθορίσουν την γενικότερη στάση της Ομοσπονδίας μας. 
 

 

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

ΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...

ΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...  FMVOICEFull coverage

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...  multi-news.grFull coverage

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...  Πρώτο ΘΕΜΑFull coverage

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...  ΕΡΤFull coverage

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap  Capital.grFull coverage

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ  AgroNewsΕισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018  Euro2dayΝέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις φέρνει το 2018 για τους επαγγελματίες  CNN GreeceFull coverage

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα  Taxheaven.grΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr