ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ!

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ!

Βρισκόμαστε για πολλοστή φορά θεατές σε ένα θέατρο παραλόγου από αυτά που συμβαίνουν συχνά τα τελευταία χρόνια, αυτή τη φορά με τις διαθεσιμότητες των 90 συναδέλφων των τμημάτων παροχών.
Λόγω έλλειψης προσωπικού του ΕΟΠΥΥ για το έργο των παροχών σε είδος, το οποίο του ανήκει από 1/1/2012, και έως σήμερα δεν έχει παραλάβει και δεν πραγματοποιεί, μεταφέρθηκαν 90 υπάλληλοι με ένα μήνα διαθεσιμότητα (25% μείωσης αποδοχών) των παροχών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Από ένα ΝΠΔΔ όπως το ΙΚΑ, το οποίο στενάζει στις υπηρεσίες του ο συναλλασσόμενος, αλλά και ο εργαζόμενος, μεταφέρονται υπάλληλοι σε ένα άλλο ΝΠΔΔ, προκειμένου να ενισχυθεί για έργο που άγνωστο, πότε θα παραλάβει.
Ο παραλογισμός όμως προκύπτει όταν μετά τις διαπιστωτικές πράξεις του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία 5/5/2014, η Διοίκηση του ίδιου Οργανισμού με το υπ.΄αρ. Δ11α/οικ.16768/6-5-2014, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ τη Διοίκηση του IKA να κρατήσει τους υπαλλήλους του για να εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.
Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ είναι αυτοτελές ΝΠΔΔ. Το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ. Η νομιμότητα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις φιλοξενίας υπαλλήλων του ενός από τον άλλον.
Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μια χώρα που ευαγγελίζεται τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές.
ΣΗΜΕΡΑ αυτός που πλήττεται δεν είναι μόνο το ΙΚΑ, οι υπηρεσίες του και οι εργαζόμενοι οι οποίοι αναγκάζονται να στοιβάζουν χωρίς επεξεργασία τα αιτήματα των ασφαλισμένων αλλά ο πολίτης που δεν ξέρει πότε θα εισπράξει τα οφειλόμενα που τόσο έχει ανάγκη.
 
Τα Υπουργεία Διοικητικής μεταρρύθμισης, Εργασίας, καθώς και οι διοικήσεις των ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την προχειρότητα, την ανευθυνότητα, και την ανικανότητα να οργανώσουν την Δημόσια Διοίκηση, να οργανώσουν το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, αδιαφορώντας για το τίμημα που χρεώνονται οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Καλούμε την ύστατη χρονική στιγμή, τους επικεφαλείς της Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείου Εργασίας, των Διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, να σκεφθούν επιτέλους ψύχραιμα και με βάση την λογική, να διευθετήσουν άμεσα το θέμα των 90 υπαλλήλων, οι οποίοι γίνονται τις τελευταίες μέρες μπαλάκι ανάμεσα στους δυο οργανισμούς, ενώ η συναλλαγή στα υποκαταστήματα μας διογκώνεται όπως και η αγανάκτηση των συναλλασσομένων και να επαναφέρουν άμεσα τους συναδέλφους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακαλώντας τις διαπιστωτικές πράξεις.
Κύριοι, ούτε με παρακάλια, ούτε με αλληλογραφίες και συσκέψεις διορθώνεται αυτή η τραγελαφική κατάσταση.
Απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα, σχεδιασμός, οργάνωση, ευκινησία, αποφασιστικότητα.
Πλέον, η απαξίωση που δημιουργείται για τις υπηρεσίες, γράφεται ανεξίτηλα στον νου της κοινής γνώμης και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ είναι οι μοναδικοί που δεν ευθύνονται γι αυτό.
Θέτουμε δε ένα θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει συνολικά την κυβέρνηση: Αν οι αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ συρρικνωμένες σήμερα από την δημιουργία του ΠΕΔΥ, δικαιολογούν την ύπαρξη ενός οργανισμού με τεράστια λειτουργικα έξοδα, Δ.Σ., κ.α., και ειδικά σε μια περίοδο που η κατάργηση Οργανισμών για μείωση κόστους είναι βασική επιδίωξη.
 

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ  AgroNewsΟι εισπράξεις του ΕΦΚΑ διασφάλισαν το υπερπλεόνασμα  Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνΣτα 54244 δισ. ευρώ τα έσοδα και στα 55188 δισ....

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή  AgroNewsFull coverage

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο  Capital.grFull coverage

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων  Euro2dayΠροϋπολογισμός: Μείωση κοινωνικών δαπανών και κρατικής ...  Dikaiologitika NewsFull coverage

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης  CNN GreeceΕργασία τα Σαββατοκύριακα ζητά ο ΕΦΚΑ για έκδοση συντάξεων  In.grΕργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull...

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες  www.enikonomia.grFull coverage

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…  Το ΠαρόνFull coverage

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...  CNN Greece71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens Voice OnlineFull coverage

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους  Ant1NewsΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr