Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Για την προκήρυξη που αφορά τους συναδέλφους σε κινητικότητα

Για την προκήρυξη που αφορά τους συναδέλφους σε κινητικότητα

Μετά από επτά ολόκληρους μήνες στην αβεβαιότητα και την αγωνία, οι συνάδελφοι της α’ φάσης διαθεσιμότητας (180), και αφού υπέστησαν τον εμπαιγμό των κυβερνόντων για ένταξη τους στην κινητικότητα, λίγο πριν την εκπνοή του οκταμήνου, η πολυπόθητη προκήρυξη έκανε την εμφάνιση της.
Μια προκήρυξη – εμπαιγμός, η οποία θα εντάσσει ξανά στην εργασία 547 μόνον από τους 3.500 περίπου.
Από τους 547, οι θέσεις μοιράζονται σε 10 κατηγορίας ΠΕ, 73 ΤΕ, 164 ΔΕ και 300 ΥΕ, μόλις.
Είναι χρέος μας να σταθούμε αρωγοί, σε συνεργασία με τα τμήματα Διοικητικού των υπηρεσιων μας, στους συναδέλφους που δοκιμάζονται εδώ και πολύ καιρό και παράλληλα με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ να συνδράμουμε για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση τους.
Στις 14/5/2014, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβίβασε έγγραφο στην Διοίκηση του ΙΚΑ, στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού με θέμα «Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων που τεθήκαν σε διαθεσιμότητα δυνάμει του αρ. 50 του ν. 4172/2013».
Από τη Διοίκηση, την επομένη ακριβώς, προς τις υπηρεσίες μας όπου υπήρχαν διαθεσιμότητες, διαβιβάστηκε με email στους Διευθυντές αναλυτικό έντυπο οδηγιών, καθώς και υποδείγματα των αιτήσεων που θα πρέπει να υποβληθούν εντός 15 ημερολογιακών ημερών.
Παραθέτουμε σε μορφή pdf το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το έντυπο των οδηγιών που εκπόνησε το τμήμα Διοικητικού Προσωπικού της Διοίκησης, ένα φύλλο με τους κωδικούς φορέων προέλευσης, καθώς και έντυπα αιτήσεων των κατηγοριών ΥΕ, ΔΕ και ΤΕ.
Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες διευκρινήσεις, απορίες, θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στην Διοίκηση, στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού, αλλά και στην ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, προκειμένου να αποφευχθούν δυστοκίες όσον αφορά λάθος συμπλήρωση εντύπων αιτήσεων.
Δυστυχώς, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία όμως καλούμεθα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας για το επιθυμητό αποτέλεσμα, και βέβαια το χειρότερο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων από την α΄ φάση διαθεσιμότητας θα μείνουν εκτός δουλειάς διότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών τους δείχνουν την έξοδο.