Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Για τη συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ

Για τη συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ

Στις 5/6/14  και πριν την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της διοίκησης, στην αίθουσα του ΔΣ του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ συνάντηση  με τον Διοικητή κ. Ρ Σπυρόπουλο.Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, εξέφρασε στον Διοικητή την δυσαρέσκεια της και την διαμαρτυρία της για τα όσα συνέβησαν κατά το  τελευταίο διάστημα, όπως η διαθεσιμότητα των 180 συναδέλφων οι οποίοι απειλούνται άμεσα με απόλυση, των 90 συναδέλφων των παροχών, τον αποκλεισμό μας από την συζήτηση για τον νέο οργανισμό και το οργανόγραμμα, καθώς και άλλα μείζονα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους  εργαζόμενους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ έντονα. Αναλυτικότερα, τα θέματα τα οποία ετέθησαν και είτε απαντήθηκαν, είτε δήλωσε αναρμόδιος ήταν:
1.Κατανομη σειρών 8Κ ΚΑΙ 9Κ του ΑΣΕΠ καθώς και η  μονιμοποίηση των παραμενόντων της 9Κ. Η δέσμευση του είχε ως εξής: «Την ερχομένη εβδομάδα, η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού θα ξεκινήσει την διαδικασία πρόσκλησης και κατάταξης της 9Κ και ταυτόχρονα τη διαδικασία μονιμοποίησης των παραμενόντων.»
2.Για τους 90 συναδέλφους εκ των οποίων επέστρεψαν με απόσπαση 74 στο ΙΚΑ, δεσμεύτηκε, ότι όπου χρειαστεί παρέμβαση του, θα γίνει, όσον αφορά την ουσιαστική επανένταξη τους στις εργασίες, καθώς και την μισθολογική τους τακτοποίηση, μετά και την υπογραφή της ΚΥΑ.
3.Για την ΤΔΕ, ότι το πρόβλημα λύνεται άμεσα με δικές του αποφάσεις που θα εντάσσουν όλους τους προϊσταμένους τμημάτων ως εισηγητές.
4.Για το ΚΕΑΟ, παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των 600 εργαζομένων είναι υπερβολικός και θα αναλάβει πρωτοβουλία σε σχέση με το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να μειωθεί, αναγνωρίζοντας την αποδόμηση στα τμήματα εσόδων μας.
5.Για την επισκεψιμότητα στις υπηρεσίες μας, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις μας, η πεποίθηση του είναι ότι το επόμενο διάστημα θα μειωθεί δραστικά. Είναι μια επαναλαμβανόμενη υπόσχεση της Διοίκησης, που δυστυχώς δεν υλοποιείται στην πράξη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.
6.Για τον Οργανισμό του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και το γεγονός ότι δεν καλεστήκαμε, όπως ο ίδιος είχε προτείνει, σε καμία διεργασία της επιτροπής των υπηρεσιακών παραγόντων που το εκπόνησε, εκτίμησε ότι είναι ευμετάβλητος και δεν θα είναι αυτή η τελική του μορφή. Η διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό μας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παραμένει.
7.Για το εφάπαξ, και το ότι έχει παγώσει η πληρωμή του, δήλωσε ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, οικονομικής κατάστασης, το πότε και βάσει ποιου υπολογισμού θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους. Για τα θέματα των συναδέλφων της  α’ φάσης διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της ποσόστωσης, ο Διοικητής, παρότι δήλωσε αναρμόδιος, του εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, ως εργαζόμενοι στην πιο δύσκολη-επίπονη υπηρεσία του δημοσίου, που μας βρίσκει θεατές στο θέατρο του παραλόγου για αυτά που μας επιβάλλονται.Η συνάντηση δεν ήταν διόλου εθιμοτυπική, πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα και διαμηνύσαμε ότι για τα παραπάνω θα επανέλθουμε σύντομα, εφόσον τα προβλήματα παραμένουν.Θεωρούμε ότι ο Διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας με τα επτά εκατομμύρια ασφαλισμένους, ως πολιτικό πρόσωπο ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ καλύτερες συνθήκες, καλύτερες αμοιβές, έξοδα κίνησης και εργασιακή ηρεμία για τους ηρωικά αγωνιζομένους 5.800 εργαζόμενους του φορέα του. Πρέπει  επιτέλους να πράξει, αυτά που οφείλει ως Διοικητής, όχι μόνο για την κυβέρνηση που υπηρετεί, αλλά και για τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ.