ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΣΕ- ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΣΕ- ΙΚΑ

Μια απίστευτη προκλητική, υβριστική ανακοίνωση εναντίον της παράταξης μας και ειδικά του Προέδρου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ανάρτησε χθες η Διαπαραταξιακή Συνεργασία για την Ανατροπή. Αναφέρεται σε όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα και ξεχνά το πιο βασικό, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα σύσσωμο καταδίκασε και ανέτρεψε αυτές τις πολιτικές και σε αυτόν τον αγώνα κυριάρχησαν οι πλειοψηφικές δυνάμεις που δυστυχώς από τα αποτελέσματα κάθε μορφής (Συνεδρίου ΠΟΣΕ- ΑΔΕΔΥ-Υπ. Συμβουλίων) δεν ήταν αυτοί που επικαλούνται την... αποκλειστικότητα στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Οφείλω όμως ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα- απόψεις που καταγράφονται στην Ανακοίνωση η διακινούνται με μεροληπτική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες:

1) Τις Διοικήσεις των Οργανισμών τις αλλάζουν οι Κυβερνήσεις και όχι τα Συνδικάτα. Ελπίζω βέβαια ότι η νέα διοίκηση, όταν έρθει, να μην ακολουθήσει τις πρακτικές της σημερινής ευνοώντας συγκεκριμένους συνδικαλιστές που την καταγγέλλουν σήμερα. Θα παραπέμψω, όσους ενδιαφέρονται για τη δική μας στάση ως Προεδρείο της ΠΟΣΕ, να ανατρέξουν πόσες καταγγελίες, έγγραφες και δημόσιες, υπήρξαν την τελευταία διετία εναντίον Υπουργών και Διοίκησης ΙΚΑ για αναποτελεσματικότητα, και πόσες υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα από τον ιδρυτή της παράταξης ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ.


2) Παραμυθιάζονται δυστυχώς κάποιοι, ότι την αλλαγή στη χώρα την έφερε το 3,5-4% και όχι μια μεγάλη πλειοψηφία δημοκρατικών πολιτών που απαγκιστρώθηκε από μια άλλη παράταξη και έδωσε πνοή στο ΣΥΡΙΖΑ ηθική-πολιτική και ψήφων για να γίνει κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι από οργανωμένα στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ τα προηγούμενα χρόνια γίνονται αρεστοί και εναγκαλίζονται με νέες παρατάξεις και άλλοι παραμένουν στην πυρά. Μάλλον έχει σημασία η θέση και ο ρόλος του καθενός. Ας μας πούνε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που εξαγνίζονται και ας διαβάσουν τις προτροπές του σημερινού πρωθυπουργού προεκλογικά προς όλους τους πολίτες. Εκτίμησή μου είναι, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νιώθουν θριαμβευτές με τις νίκες των πολιτικών κομμάτων, αλλά, με τη...λύση των προβλημάτων για τα οποία εμείς προστρέχουμε.


3) Όσοι επιμένουν ακόμη στον κομματικό συνδικαλισμό που εκφράζουν κάποιες παρατάξεις, όπως η προαναφερθείσα, φοβάμαι ότι δεν έχουν αντιληφθεί την απαξίωση που επικρατεί στην κοινωνία και για το πολιτικό σύστημα, αλλά και για τον συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι δεν πείθονται από κομματικά συνθήματα και κραυγές. Ζητούν να ξεφύγουμε από τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος και να εκφράσουμε όλοι μαζί στη νέα Κυβέρνηση τα προβλήματα της κοινωνίας και των εργαζομένων ελπίζοντας, ότι θα ανατρέψει το χθες και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να μην επιστρέψουμε στο τέλμα που δημιούργησαν οι προηγούμενες.


4) Όσον αφορά στη στάση μου στο ΔΣ για τον Οργανισμό του ΙΚΑ, ας τους ενημερώσουν οι πληροφοριοδότες τους για την άποψη που κατέθεσα και στήριξα αποτρέποντας συγχωνεύσεις ΙΚΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΠΕΡ/ΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, καθώς και την ευνοϊκή αντιμετώπιση όλων των νησιών της χώρας, την στιγμή που άλλοι δημόσιοι οργανισμοί έχουν κλείσει, θέση που προκύπτει από την αυτονόητη αντίληψη για μη ταλαιπωρία εργαζομένων κ τοπικών κοινωνιών. Δυστυχώς, η άποψη που κυριαρχεί σε πολλά επίπεδα στην χώρα ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ μας οδηγεί στην συνέχεια της κρίσης. Όσον αφορά στη στάση μου για τον ΑΓ. ΜΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ δεν τέθηκε από κανένα σχετικό θέμα στην ΓΣ Εργαζομένων ΙΚΑ ΑΝ ΚΡΗΤΗΣ όπου παρευρέθηκα. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.


5) Ελπίζω με τη στάση τους να μην επιδιώκουν να αποδυναμώσουν ή και να ακυρώσουν το Προεδρείο της ΠΟΣΕ- ΙΚΑ στον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαθεσίμων καθώς και στη διεκδίκηση όλων των εκκρεμών αιτημάτων μας που επανειλημμένα θέσαμε στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα στη σημερινή. Αν δε θεωρούν οι εκφραστές του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος ότι οι νίκες έρχονται μόνο από τις Κυβερνήσεις, τότε αυτοακυρώνονται. Από την ιαχή "με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματά μας", η ΑΝΑΤΡΟΠΗ προσγειώνεται στο σύνθημα "ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ".

ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.


    6/3/2015
Γιώργος Κυριακόπουλος
Πρόεδρος ΠΟΣΕ- ΙΚΑ

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr