ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ανακοίνωση- Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ανακοίνωση- Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το Προεδρείο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτριο Στρατούλη στις 29/4/2015, κατόπιν θετικής απάντησης του Υπουργού στο κάλεσμα μας κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακριβώς τρεις μήνες μετά την πρώτη συνάντησή μας, αμέσως και με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τα αιτήματά μας επανήλθαν επί τάπητος και αναλύθηκαν σε μια συνάντηση που κράτησε δύο ώρες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν τα παρακάτω:
1) Ζητήσαμε την κατάθεση ειδικού άρθρου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που να αφορά την άμεση επανατοποθέτηση των διαθεσίμων συναδέλφων στα ασφαλιστικά ταμεία στις θέσεις που κατείχαν.
2) Τα πάγια αιτήματα οικονομικής φύσεως οδοιπορικά, Δωρόσημο και ΤΔΕ(συνάφεια), καθώς και τη δημιουργία κλιμακίων με πρόσθετη αποζημίωση για επιπλέον εξωτερικούς ελέγχους.
3) Η τραγική κατάσταση της καθημερινότητας των υπηρεσιών μας, η οποία ξεφεύγει από κάθε όριο, με βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς στις υπηρεσίες μας, την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων και την εξάντληση των συναδέλφων μας.
4) Η θέση μας για το εφάπαξ.
5) Ζητήσαμε την ενημέρωσή μας για το εάν προκύπτει νέο ασφαλιστικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς και να γίνει μελέτη από το Υπουργείο αλλά και τη Διοίκηση του ΙΚΑ για το πόσο έχει επιβαρυνθεί το ΙΚΑ λόγω των εθελούσιων στον τραπεζικό τομέα, καθώς και των εισηγμένων ΔΕΚΟ. Απαιτήσαμε να αναζητηθούν πλήρως οι εισφορές που προκύπτουν.
Όσον αφορά στον Υπουργό, απάντησε:
• Για τα οδοιπορικά και το Δωρόσημο την δέσμευσή του να τα συμπεριλάβει στον επερχόμενο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του Υπουργείου του.
• Για την ΤΔΕ, την αποκατάσταση της αδικίας που αποκλείει τους συναδέλφους λόγω «συνάφειας».
• Την προώθηση καθώς και την ευνοϊκή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας που θα μπορούσε να συμβάλει ο επιπλέον επιτόπιος έλεγχος από τη δημιουργία των κλιμακίων.
• Παραδέχθηκε την ασφυκτική πίεση των δανειστών για την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει αιφνιδιασμός καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Υπουργείου να αποφευχθεί η πλήρης κατάργηση.
• Την άμεση πρόσληψη για το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αριθμού που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι λιγότεροι από 400 άτομα από νέες προσλήψεις με την επισήμανσή μας για το μεγάλο βάρος που πρέπει να δοθεί στο λεκανοπέδιο, την επαναφορά των διαθεσίμων στις θέσεις τους, καθώς και την υποδοχή προσωπικού από άλλους φορείς μέσω κινητικότητας.
• Για το εφάπαξ, νέο τρόπο υπολογισμού που θα αποδίδει τις διαχρονικές εισφορές μας συν ένα τεχνικό επιτόκιο.
• Την υποδοχή νέων ανέργων με τη μορφή της πεντάμηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη στο ΙΚΑ, η οποία υπολογίζεται τον Ιούλιο.
• Τέλος, συζητήθηκε από μεριάς μας η κάθετη αντίθεσή μας, καθώς και η αντιπρότασή μας για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Διοίκησης στο Χαλάνδρι.
Ζήτησε χρόνο για το τελευταίο, προκειμένου να έχει ενδελεχή ενημέρωση από τα οφέλη και τις ζημίες, καθώς και το κοινωνικό κόστος που θα αποφέρει αυτή η πράξη.
Συνοψίζοντας, ο νέος Υπουργός, οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι απεκρίθη άμεσα στο αίτημά μας και μας δέχθηκε εντός τριών ημερών. Η διάθεσή του, να ακούσει τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του Υπουργείου του, ήταν ειλικρινής.
Εμείς αναμένουμε πλέον μετά τις δύο επαφές των τελευταίων τριών μηνών, την έμπρακτη επιβεβαίωση για όλα τα παραπάνω και θα βρεθούμε σε πολύ ευχάριστη θέση να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας.
Στην κρισιμότατη καμπή της εθνικής προσπάθειας για την επιβίωση της χώρας και του λαού μας, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ με επίγνωση της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και με εμπεριστατωμένες απόψεις, διεκδικούμε μόνον τα αυτονόητα και τα αιτήματά μας προασπίζουν πρωτίστως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, την εξαθλιωμένη κοινωνία των συναλλασσόμενων, την εύρυθμη λειτουργία της αποδομημένης Δημόσιας Διοίκησης.
Θεωρούμε ότι οι λύσεις στις διεκδικήσεις μας θα ωφελήσουν όλους τους εμπλεκομένους και φυσικά τους εργαζομένους στον κυριότερο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος Κων/νος Πονηράκος

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr