Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Η άμεση ενεργοποίηση των Ομοσπονδιών για την κατάργηση της Τ.Δ.Ε. απέφερε καρπούς

Αρ. Πρωτ. 379/2015                                    Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015

Συλλόγους/ Μέλη μας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η άμεση ενεργοποίηση των Ομοσπονδιών ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων στην Γ.Γ.Κ.Α. που αφορούσε στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα και την επίμαχη διάταξη για την κατάργηση ουσιαστικά της Τ.Δ.Ε., απέφερε καρπούς, καθόσον η τροπολογία που κατετέθη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πέρασε αυτούσια, όπως ακριβώς διαμορφώθηκε από τις Ομοσπονδίες μας.

Επιπλέον, απέδωσε η κινητοποίησή μας και αποσύρθηκε η διάταξη για τον περιορισμό του χαρακτηρισμού παραμεθόριων περιοχών και θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση με νέα κριτήρια, η οποία θα ισχύσει από 1/3/2016.

Αν εξαιρέσουμε τις όποιες παραφωνίες και συμπεριφορές που συναντήσαμε στις επαφές μας με τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Εργασίας, ειδικά από τον Υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η αναγνώριση του ρόλου των συλλογικών οργάνων, όπως η Τ.Δ.Ε., συνομολογήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικούς βουλευτές, όπου τελικά δικαίωσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας.

Αναμφίβολα, πρόκειται για σημαντική επιτυχία των συνδικάτων μας η διατήρηση Τ.Δ.Ε. και σε πρώτη φάση η αποφυγή εξάλειψης του παραμεθορίου επιδόματος για όσους μέχρι σήμερα δικαιούνταν τονίζοντας συγχρόνως, ότι σε μια δύσκολη πολιτικοοικονομική περίοδο, ο ρόλος των συνδικάτων παραμένει ισχυρός.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος           Κων/νος Πονηράκος