ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ανακοίνωση Κάλεσμα σε Γενικές Συνελεύσεις - Σύγκληση Ολομέλειας Συλλόγων μας

Ανακοίνωση Κάλεσμα σε Γενικές Συνελεύσεις - Σύγκληση Ολομέλειας Συλλόγων μας

Αρ. Πρωτ.: 390/2015                                         Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ
Συλλόγους/ Μέλη μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις που αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όπως το νέο ασφαλιστικό, αλλά και αυτές που αφορούν την εργασία μας, όπως μισθολόγιο, αξιολόγηση, προαγωγές, είτε επιβάλλονται χωρίς δημόσια διαβούλευση με μορφή κατεπείγοντος, είτε διαμορφώνονται επικοινωνιακά μέσω κλίματος διαρροών-φημολογιών.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφορούν  την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση (0,25 ΑΕΠ το 2015 και 1% το 2016), ενώ η επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

Την τελευταία πενταετία η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έφτασε τις 350.000. Νευραλγικοί τομείς, όπως του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με ελεγκτικό μηχανισμό και απονομές συντάξεων κυριολεκτικά ασφυκτιούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι μειώσεις στις αποδοχές μας κατά 40%, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και η έμμεση φορολογία διέλυσαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αγορά.

Το νέο μισθολόγιο προβλέπει μείωση των δαπανών κατά 600 εκατομμύρια το έτος, ενώ η κυβέρνηση διαλαλεί αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι νέες μορφές αξιολόγησης και προαγωγών πριμοδοτούνται από διαδικασίες συνέντευξης με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.

            Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στο Δ.Σ. της 17/12/2015 αποφάσισε τη σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων μας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016.

            Σας καλούμε το επόμενο διάστημα αμέσως μετά τις γιορτές να συγκαλέσετε άμεσα γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων σας, προκειμένου να οριοθετήσετε με τις αποφάσεις σας τη στάση που θα τηρήσει το συνδικάτο μας, απέναντι στις νέες προκλήσεις των ατέρμονων διαδικασιών των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Συνάδελφοι, οι γιορτές, ο δεκαπενταύγουστος και τα μεσάνυχτα είναι οι ώρες που περνούν νομοσχέδια και διατάξεις, για τα οποία συζητάμε αργότερα.

            Το μισθολόγιο, η αξιολόγηση, η φτωχοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και τα χρόνια που θα βρισκόμαστε στις επάλξεις, μας απασχολούν περισσότερες μέρες το χρόνο.

            Οφείλουμε να προετοιμάσουμε και να διαμορφώσουμε τη δράση μας, είναι επιβεβλημένο να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τα νέα αγκάθια που στρώνονται στο δρόμο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Κυριακόπουλος        Κων/νος Πονηράκος

 

pdf  Η Ανακοίνωση

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ  AgroNewsΟι εισπράξεις του ΕΦΚΑ διασφάλισαν το υπερπλεόνασμα  Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνΣτα 54244 δισ. ευρώ τα έσοδα και στα 55188 δισ....

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή  AgroNewsFull coverage

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο  Capital.grFull coverage

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων  Euro2dayΠροϋπολογισμός: Μείωση κοινωνικών δαπανών και κρατικής ...  Dikaiologitika NewsFull coverage

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης  CNN GreeceΕργασία τα Σαββατοκύριακα ζητά ο ΕΦΚΑ για έκδοση συντάξεων  In.grΕργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull...

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες  www.enikonomia.grFull coverage

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…  Το ΠαρόνFull coverage

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...  CNN Greece71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens Voice OnlineFull coverage

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους  Ant1NewsΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr