Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ανακοίνωση Κάλεσμα σε Γενικές Συνελεύσεις - Σύγκληση Ολομέλειας Συλλόγων μας

Ανακοίνωση Κάλεσμα σε Γενικές Συνελεύσεις - Σύγκληση Ολομέλειας Συλλόγων μας

Αρ. Πρωτ.: 390/2015                                         Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015

Συλλόγους/ Μέλη μας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις που αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όπως το νέο ασφαλιστικό, αλλά και αυτές που αφορούν την εργασία μας, όπως μισθολόγιο, αξιολόγηση, προαγωγές, είτε επιβάλλονται χωρίς δημόσια διαβούλευση με μορφή κατεπείγοντος, είτε διαμορφώνονται επικοινωνιακά μέσω κλίματος διαρροών-φημολογιών.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφορούν  την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση (0,25 ΑΕΠ το 2015 και 1% το 2016), ενώ η επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

Την τελευταία πενταετία η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έφτασε τις 350.000. Νευραλγικοί τομείς, όπως του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με ελεγκτικό μηχανισμό και απονομές συντάξεων κυριολεκτικά ασφυκτιούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι μειώσεις στις αποδοχές μας κατά 40%, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και η έμμεση φορολογία διέλυσαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αγορά.

Το νέο μισθολόγιο προβλέπει μείωση των δαπανών κατά 600 εκατομμύρια το έτος, ενώ η κυβέρνηση διαλαλεί αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι νέες μορφές αξιολόγησης και προαγωγών πριμοδοτούνται από διαδικασίες συνέντευξης με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στο Δ.Σ. της 17/12/2015 αποφάσισε τη σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων μας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016.

Σας καλούμε το επόμενο διάστημα αμέσως μετά τις γιορτές να συγκαλέσετε άμεσα γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων σας, προκειμένου να οριοθετήσετε με τις αποφάσεις σας τη στάση που θα τηρήσει το συνδικάτο μας, απέναντι στις νέες προκλήσεις των ατέρμονων διαδικασιών των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Συνάδελφοι, οι γιορτές, ο δεκαπενταύγουστος και τα μεσάνυχτα είναι οι ώρες που περνούν νομοσχέδια και διατάξεις, για τα οποία συζητάμε αργότερα.

Το μισθολόγιο, η αξιολόγηση, η φτωχοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και τα χρόνια που θα βρισκόμαστε στις επάλξεις, μας απασχολούν περισσότερες μέρες το χρόνο.

Οφείλουμε να προετοιμάσουμε και να διαμορφώσουμε τη δράση μας, είναι επιβεβλημένο να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τα νέα αγκάθια που στρώνονται στο δρόμο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Κυριακόπουλος        Κων/νος Πονηράκος