Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Απόσπαση υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και ανάληψη από τον ΕΟΠΥΥ παροχών

Απόσπαση υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και ανάληψη από τον ΕΟΠΥΥ παροχών

Αρ. Πρωτ.: 386/2015                                         Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015

Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Διοικητή ΙΚΑ
κ. Καλαματιανό Διονύσιο
- Συλλόγους Μέλη μας

ΘΕΜΑ: «Απόσπαση υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και ανάληψη από τον ΕΟΠΥΥ αντικειμένου  παροχών ασθενείας σε είδος»

Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν από τις 1/1/2012 οι παροχές ασθενείας σε είδος περιήλθαν στην πλήρη αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ.

Από το Μάιο του 2014 έως και σήμερα οι συνάδελφοι των παροχών πέραν του ενός μήνα διαθεσιμότητας που βρέθηκαν, παραμένουν σε κλίμα αβεβαιότητας, όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον. Η τρίτη κατά σειρά απόσπαση λήγει στις 31/12/2015. Σας έχουμε τονίσει το πρόβλημα εδώ και δύο μήνες τόσο στη συνάντηση που είχαμε ως Ομοσπονδία, αλλά και σε άλλες επαφές μας.

Πέραν του ότι καταλήγει ως μια κακόγουστη φάρσα η συμπεριφορά της κεντρικής Διοίκησης ως προς τους συναδέλφους αυτούς, δημιουργεί ταυτόχρονα εξαιρετικής σημασίας δυσλειτουργίες, ως προς το νομικό πλαίσιο διαχείρισης των παροχών ασθενείας σε είδος από τις υπηρεσίες μας.

Σας καλούμε άμεσα, να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και να δώσετε οριστική λύση στην κατάσταση ομηρίας που βρίσκονται οι 64 πλέον συνάδελφοί μας εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, καθώς η απόσπασή τους λήγει στις 31/12/2015.

Επίσης, να απομπλέξετε τις επιβαρυμένες υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ από ένα αντικείμενο που στην ουσία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να διαχειρίζονται και δε νομιμοποιούνται. Να αναλάβετε πολιτική πρωτοβουλία, οι παροχές ασθενείας σε είδος να περιέλθουν και στην πράξη στον ΕΟΠΥΥ και οι συνάδελφοι να μεταταγούν πίσω στο φορέα που ανήκαν έως το 2014, δηλαδή το ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι διαθεσιμότητες, σας έβρισκαν κάθετα αντίθετο προ αλλά και μετά ανάληψης των καθηκόντων σας, ως Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θέση σας που ευελπιστούμε να ισχύει μέχρι και σήμερα.

Επιτέλους δώστε ένα τέλος στα φαινόμενα κακοδιοίκησης του παρελθόντος και αναλάβετε την πρωτοβουλία να αποκατασταθεί αυτή η αδικία ενισχύοντας το ΙΚΑ με 64 έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν χρόνια υπηρεσίας και προηγούμενη εμπειρία στα υπόλοιπα τμήματα, όπως των Εσόδων και των Συντάξεων που ασφυκτιούν σήμερα.

Αναμένουμε τις αποφάσεις σας και ευελπιστούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους συναδέλφους και για τη λειτουργία του ΙΚΑ ΕΤΑΜ που δεν είναι άλλη από αυτή που προτείναμε παραπάνω.

pdf Η Ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας