ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Εγκύκλιος 6/8-3-2016

Εγκύκλιος 6/8-3-2016

Αρ. Πρωτ.: 83/2016
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣ
Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Εγκύκλιος 6/8-3-2016. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ»

Βρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στο ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ. Εκατοντάδες ασφαλισμένοι προσέρχονται καθημερινά στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια Ασθενείας τους, όπως ακριβώς συμβαίνει από την Ίδρυση του ΙΚΑ.

Η συνήθεια και η κακή δημόσια εικόνα του ΙΚΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ασφαλισμένους αποτέλεσμα ανικανότητας- αδυναμιών πολιτικών ηγεσιών και Διοικήσεων διαχρονικά συντελεί στην έλλειψη εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων για το νέο τρόπο θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας που εφαρμόζεται από 1/1/2015.

Καλέσαμε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και τη Διοίκηση του ΙΚΑ να νομοθετήσουν πρόωρα την επέκταση της θεώρησης με 50 ημέρες εργασίας και να επικοινωνήσουν με κάθε τρόπο την αχρείαστη επισκεψιμότητα στις Υπηρεσίες μας για τη βεβαίωση ασφαλιστικής ικανότητας.

Αφού κανένα από τα παραπάνω δε συνέβη γινόμαστε μάρτυρες μιας εγκυκλίου που επιβαρύνει και πάλι τους ίδιους τους εργαζόμενους χρεώνοντάς τους ουσιαστικά τις δικές τους αδυναμίες.

Παραγνωρίζουν ότι οι ανθρώπινες δυνάμεις εξαντλούνται μετά από 6 ώρες καθημερινής συναλλαγής με δεκάδες ασφαλισμένους και απαιτούν υπέρβαση δυνάμεων, αντοχών και εργασιακής δυνατότητας μέχρι τελικής εξάντλησης.

Παραγνωρίζουν και τα ανθρώπινα λάθη από τις επαναλαμβανόμενες συναλλαγές χωρίς ούτε ένα τέταρτο διάλειμμα και αδυναμία αντιρρήσεων με βάση την εγκύκλιο.

Παραγνωρίζουν τα φαινόμενα βίας που πλέον καθημερινά συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ και απαιτούν από τον εργαζόμενο νηφαλιότητα και ηρεμία μετά από εξαντλητική καθημερινή συναλλαγή.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ της επιτυχούς διαχείρισης ενός περιστασιακού γεγονότος 2-3 μηνών, για το οποίο καμία επικοινωνιακή διαχείριση για ενημέρωση των ασφαλισμένων δεν υπήρξε ούτε πέρυσι, ούτε φέτος.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι το ωράριο συναλλαγής με δική τους πρωτοβουλία επεκτείνεται για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και ποτέ δε μειώνεται.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ οφείλει λοιπόν, αφού φαίνεται ότι κανείς δεν κατανοεί τις ανθρώπινες δυνάμεις, να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, να επικοινωνήσει με κάθε τρόπο τη σύγχρονη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας και να αποτυπώσει σε νέο έγγραφό της τον ανώτερο υποχρεωτικό αριθμό συναλλαγής για τα τμήματα Μητρώου που δεν θα καταργούν το ωράριο συναλλαγής που θεσπίστηκε για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από αυτούς που εντέλλονται οι εργαζόμενοι με την εγκύκλιο 6/2016.

Αυτό διασφαλίζει ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας
Γ. Κυριακόπουλος         Κων. Πονηράκος

pdf Η Ανακοίνωση

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ

Στον προϋπολογισμό του 2018 αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ  AgroNewsΟι εισπράξεις του ΕΦΚΑ διασφάλισαν το υπερπλεόνασμα  Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνΣτα 54244 δισ. ευρώ τα έσοδα και στα 55188 δισ....

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή

Στον αέρα ο συμψηφισμός των εισφορών ΕΦΚΑ, λέει η Αραμπατζή  AgroNewsFull coverage

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο

Κόβουν κοινωνικές δαπάνες, αυξάνουν τα κονδύλια για το Δημόσιο  Capital.grFull coverage

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων

Πώς «βγαίνει» το πλεόνασμα των Ταμείων  Euro2dayΠροϋπολογισμός: Μείωση κοινωνικών δαπανών και κρατικής ...  Dikaiologitika NewsFull coverage

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης

ΕΦΚΑ: Αδυναμία έκδοσης συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης  CNN GreeceΕργασία τα Σαββατοκύριακα ζητά ο ΕΦΚΑ για έκδοση συντάξεων  In.grΕργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull...

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες

«Ψαλίδι» 1,6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες  www.enikonomia.grFull coverage

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…

Σφαγή των συνταξιούχων από το 2020…  Το ΠαρόνFull coverage

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...

Ηλικιωμένος εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της νεκρής ...  CNN Greece71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens Voice OnlineFull coverage

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους

Φωτίου: πολιτική απόφαση η επιστροφή ποσών στους συνταξιούχους  Ant1NewsΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr