Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17-3-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17-3-2016

Αρ. Πρωτ.: 84/2016
Αθήνα, 17 Μαρτίου 2016

• Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ την Τετάρτη 16/3/2016 μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

Α. Προσλήψεις Προσωπικού

Έγινε λεπτομερής αναφορά της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο ΙΚΑ με τη μείωση προσωπικού κα την επιβάρυνση επιπρόσθετων αντικειμένων (ΚΕΠΑ-ΚΕΑΟ- Βοήθεια στο σπίτι, παροχές σε είδος ΕΟΠΥΥ, κ.ά.).

Αναλύθηκε η αδυναμία να εκδοθούν άμεσα συνταξιοδοτικές αποφάσεις, να γίνουν ουσιαστικοί και επιτόπιοι έλεγχοι επιχειρήσεων για είσπραξη νέων εσόδων για ενίσχυση του Συστήματος, ενώ συζητήθηκαν η αύξηση επισκεψιμότητας στα Τμήματα Μητρώου, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα στη λειτουργία των Υποκαταστημάτων μας.

Τονίστηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, ειδικά σε περιοχές που διαπιστώνεται τεράστια έλλειψη και οι συνθήκες εργασίας και εξυπηρέτησης δεν συνάδουν με μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Ο Υπουργός απαντώντας τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει άμεσα με προσωπικό ακόμα και μέχρι το Μάιο του 2016 τρία Υπουργεία, μεταξύ αυτών και το Υπουργείο Εργασίας και ανάλογους φορείς, όπως το ΙΚΑ από αδιόριστους σε Δήμους και Περιφέρειες, καθώς και άλλους επιτυχόντες ΑΣΕΠ περιόδου 1998 και μετέπειτα.

Δήλωσε ότι την Πέμπτη 17/3/2016 έχει συνάντηση στο ΑΣΕΠ για την άμεση επιτάχυνση των διορισμών και ζήτησε τις ανάγκες του ΙΚΑ για προσδιορισμό του αριθμού.

Μετά από πίεσή μας και στο Υπουργείο και στη Διοίκηση του ΙΚΑ ο αριθμός θα αποσταλεί σήμερα 17/3/2016.

Β. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας 9Κ

Όπως είχαμε δεσμευτεί στη συνάντηση με συναδέλφους 8Κ και 9Κ, προκειμένου να σταματήσει η δικαστική διαμάχη που δεν ευνοεί κανέναν, ζητήσαμε από τον Υπουργό να αναγνωριστεί ο χρόνος της πραγματικής Υπηρεσίας των επαναπροσληφθέντων της 9Κ.

Ο Υπουργός δήλωσε μετά από θετική άποψη που υπάρχει στο Υπουργείο για το θέμα αυτό από νομικής πλευράς ότι θα αντιμετωπισθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.

Γ. Νομική κάλυψη υπαλλήλων

Αναφερόμενοι στα φαινόμενα βίας και διαπληκτισμών που συμβαίνουν με ένταση το τελευταίο διάστημα στις υπηρεσίες μας ζητήσαμε να συμμετέχουμε σε διαβούλευση με τη Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να υπάρξει ένα πλήρες καθεστώς κάλυψης των υπαλλήλων των υπηρεσιών μας, αντίστοιχο με τους υπάρχοντες σε άλλους φορείς, όπως ΣΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ενώ ο Υπουργός δήλωσε πρόθυμος να συνεισφέρει σε μια τέτοια διαδικασία με τους νομικούς του συμβούλους.

Τα παραπάνω αφορούν την ακριβή περιγραφή όσων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ παρακολουθώντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ομαλή κατάληξή τους θα κρίνει εκ του αποτελέσματος τη θετική στάση του Υπουργού που εκφράστηκε κατά τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος      Κων/νος Πονηράκος