Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Ανακοίνωση για ΟΠΑΔ

Ανακοίνωση για ΟΠΑΔ

poseΑρ. Πρωτ.: 89/2016                                          Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016

• Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων τ. ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ θέλουμε να εκφράσουμε τις παρακάτω απόψεις:

Από την πρώτη στιγμή συγχώνευσης του τέως ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στο ΙΚΑ είχαμε με το Δ.Σ. του Συλλόγου τους μια άψογη συνεργασία επί πολλών θεμάτων (κτηριακό-υπαλλήλους υποκαταστημάτων), κάτι που γίνεται παραδεκτό και στην ανακοίνωση.

Σε καμία περίπτωση δεν διακατέχεται το συνδικάτο μας από αντιπαλότητα με τους εργαζομένους, γιατί όλοι μαζί έχουμε υποστεί τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων, οι οποίες, όπως φαίνεται, δεν απειλούνται από μειοψηφίες, αλλά από ένα δυνατό, ενωμένο, αγωνιστικό, συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε εποχές όμως που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζονται και ακροβατούν στα όριά τους, η μοναδική μας μέριμνα πρέπει να είναι η ομοψυχία, η αλληλεγγύη και η στήριξη-ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Οι εργαζόμενοι του τέως ΟΠΑΔ, όπως και άλλων συγχωνευθέντων ταμείων, έχουν πλήρως αφομοιωθεί και αγκαλιαστεί από τη μεγάλη οικογένεια των συναδέλφων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δίνουν από κοινού αγώνες, προκειμένου να στηρίξουν τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας υπερβάλλοντας εαυτούς, προσφέροντας τα μέγιστα στην κοινωνία.

Εν όψει δημιουργίας ΕΦΚΑ, πράγμα, για το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι και των δυσκολότερων ημερών που περιμένουν εργαζομένους και ασφαλισμένους, η μετουσίωση της συναδελφικότητας σε μια γροθιά είναι η μοναδική απάντηση που έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε.

Τέλος, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους μας να στηρίζουν τους τοπικούς συλλόγους της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, συμμετέχοντας στις δράσεις και τις διαδικασίες τους, γιατί μέριμνα όλων πρέπει να είναι ένα ΔΥΝΑΤΟ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ απέναντι σε πολιτικές που έχουν στόχο τη διάσπαση και όχι την ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

Για την αντιμετώπιση δε όσων εκκρεμών ζητημάτων υπάρχουν για όλους τους εργαζόμενους, είμαστε στη διάθεση για συνεργασία με στόχο την επίλυσή τους.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος      Κων/νος Πονηράκος