ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Απολογισμός Συνάντησης με Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, 13-7-2016

Απολογισμός Συνάντησης με Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, 13-7-2016

pose
Αρ. Πρωτ.: 231/2016
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣ
• Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άδοξα και χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, τελείωσε πριν καν αρχίσει η συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο των Ομοσπονδιών ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΠΚ την Τετάρτη 13/7.

Διαφάνηκε, από την αρχή, ότι στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του υπουργού για "ενημέρωση" των διευθυντικών στελεχών των ταμείων εντάχτηκαν και οι δυο ομοσπονδίες! Συγκεκριμένα είχε προβλεφθεί διαφημιστική παρουσίαση με διαφάνειες του Νόμου από Υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου . Δυστυχώς συγχέουν, από ό,τι φαίνεται, την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων με την υπηρεσιακή λειτουργία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αγνόησε στην κοινωνική διαβούλευση πριν και μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Αγνοήθηκε ακόμη και το αίτημα για συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο προσωρινό Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, στην επιτροπή για το Οργανόγραμμα και στο μεταβατικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για φλέγοντα θέματα που προκύπτουν και μας απασχολούν). Η αποδοχή του αιτήματος αυτού θα άνοιγε θεσμικά ένα "παράθυρο" ειλικρινούς διαλόγου του Υπουργείου με την Ομοσπονδία.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας μια μνημονιακή εμμονή, μας απέκλεισε από κάθε διαδικασία μετάβασης στον ΕΦΚΑ, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό πληροφόρησης και προκαλώντας εύλογα ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους για την εργασιακή τους προοπτική, τη νομοθετημένη πια πρόβλεψη για "πλεονάζον" προσωπικό, την αντικειμενικότητα των επιλογών σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του νέου Φορέα, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην ανεξάρτητη αρχή (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και τέλος για τη διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Σ´ αυτά όφειλε ο Υφυπουργός να δώσει σαφείς απαντήσεις, τις οποίες ούτε στη συζήτηση με την ΠΟΠΟΚΠ που είχε πριν από ένα μήνα, αλλά ούτε και στην τελευταία συνάντηση έδωσε αφού με τη γενική άποψη που κατέθεσε στην ολιγόλεπτη συζήτηση, ότι "οργανόγραμμα δεν υπάρχει και απολύσεις δεν θα πραγματοποιηθούν", δεν απάντησε στις υπαρκτές ανησυχίες μας για το μέλλον δομών και εργαζομένων. Η διαπίστωση, από την πλευρά της ΠΟΠΟΚΠ, ότι θα επαναλαμβανόταν μετά από ένα μήνα μια συζήτηση χωρίς σαφείς απαντήσεις για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, οδήγησε κατ’ αρχήν την ΠΟΠΟΚΠ σε αποχώρηση και στη συνέχεια την Ομοσπονδία μας, με τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων μελών του ΔΣ.

Ως ΠΟΣΕ ΙΚΑ έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας στον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε, γιατί καταργεί ουσιαστικά τον χαρακτήρα της δημόσιας Κοινωνικής ασφάλισης (γεγονός που θα αποτυπωθεί καθαρότερα στο μέλλον) και επιβάλλει μια βίαια, ανοργάνωτη και ασχεδίαστη ενοποίηση των Ταμείων που θα "πληρώσουν" εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Ως ΠΟΣΕ ΙΚΑ θα ζητήσουμε άμεσα από τον υφυπουργό, σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων αιτημάτων, σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις για όσα απασχολούν τους εργαζόμενους, και αν υπάρχει τέτοια διάθεση θα επιδιώξουμε συνάντηση. Συγχρόνως απαιτούμε να νομοθετηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση υπερασπιζόταν καταγγέλλοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά τώρα ως κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη.

Η διάθεση για ειλικρινή διάλογο απαιτεί θεσμική αντιμετώπιση και όχι μόνο επικοινωνιακή διαχείριση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος     Κων/νος Πονηράκος

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

ΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...

ΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...  FMVOICEFull coverage

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...  multi-news.grFull coverage

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...  Πρώτο ΘΕΜΑFull coverage

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...  ΕΡΤFull coverage

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap  Capital.grFull coverage

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ  AgroNewsΕισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018  Euro2dayΝέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις φέρνει το 2018 για τους επαγγελματίες  CNN GreeceFull coverage

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα  Taxheaven.grΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr