ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Εργαζόμενοι στα Ταμεία: "Θα μας διώξετε σαν στυμμένη λεμονόκουπα"

Εργαζόμενοι στα Ταμεία: "Θα μας διώξετε σαν στυμμένη λεμονόκουπα"

Άρθρο στο CAPITAL.gr της Μαρίας Νταλιάνη

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος στους εκπροσώπων εργαζομένων στο ΙΚΑ και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά Ταμεία. Η διαβεβαίωση αυτή ήρθε να διασκεδάσει τη βεβαιότητα των συνδικαλιστών ότι "θα μας βάλετε να κάνουμε την βρώμικη δουλειά επανυπολογισμού 2,5 εκατ. συντάξεων και μετά θα μας πετάξετε σαν στυμμένη λεμονόκουπα" και εκφράσεις του τύπου "αυτό που κάνετε δεν είναι απλά θατσερικής επιλογής είναι δημιουργική καταστροφή".

Όπως είπαν οι κ.κ. Β. Θεοδωρίδης Πρόεδρος Εργαζομένων ΙΚΑ και Αντ. Κουρούκλης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων στην συζήτηση του νομοσχεδίου Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85), η διατύπωση "τυχόν πλεονάζον" προσωπικό στο ν/σ κρύβει απολύσεις. "Αφού επιτελέσουν οι εργαζόμενοι την βρώμικη δουλειά επανυπολογισμού συντάξεων και την προσωπική διαφορά που θα οδηγήσει σε μειώσεις συντάξεων θα προχωρήσετε σε περικοπές. Και μην μας πείτε ότι θα μας στείλετε στο υπ. Εργασίας με τον άλλο νόμο που φέρατε για την κινητικότητα, γιατί αυτός θέλει δύο χρόνια να εφαρμοστεί" τόνισε ο συνδικαλιστής εργαζομένων στο ΙΚΑ. Και οι δύο εξέφρασαν έντονα παράπονα γιατί δεν καλούνται στην Βουλή να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr