Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

pose
Αρ. Πρωτ.: 486/2016
Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016

Συλλόγους-Μέλη
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΜΕ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Το νεοκλεγμένο Προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται σε αυτό, ύστερα από αίτημά του συναντήθηκαν την Τρίτη 13/12/2016 με το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Διονύσιο Καλαματιανό.

Στη συνάντηση, από μέρους του Προεδρείου τέθηκαν στο σύνολό τους τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στο ΙΚΑ.

Ειδικότερα:

Ζητήθηκε από το Διοικητή ενημέρωση για την πορεία μετάβασης στον ΕΦΚΑ, τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ήταν προς συζήτηση στη Βουλή, τα προβλήματα λειτουργικότητας του Οργανογράμματος που θα προκύψει, τις μεταβατικές διατάξεις, το νέο κανονισμό ασφάλισης και παροχών, τις οργανικές θέσεις, τον τρόπο μεταφοράς προσωπικού, τις μονάδες που διατηρούνται και αυτές που καταργούνται, ιδιαίτερα δε της Υποδιεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης.

Πώς θα λειτουργήσουν από 1/1/2017 το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και οι ΤΔΕ.

Ο Διοικητής απάντησε αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου και όποια ζητήματα προκύψουν και δεν προβλέπονται, θα αντιμετωπισθούν σύμφωνα με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του νέου Νόμου.

Τόνισε ότι δεν προβλέπεται και ούτε προκύπτει από πουθενά μείωση προσωπικού.

Επανέλαβε δε τη θέση του ότι η Ομοσπονδία πρέπει να έχει γνώση και γνώμη για το σύνολο των σχεδιασμών του ΕΦΚΑ.

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι το μεταβατικό στάδιο του ΕΦΚΑ θα διαρκέσει αρκετό χρόνο, τόσο ώστε στο διάστημα αυτό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2017 για υπερωρίες, δάνεια, κατασκηνώσεις, κλπ. και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι έχουν προβλεφθεί τα σχετικά ποσά.

Έγινε συζήτηση για τον τρόπο στελέχωσης του ΕΦΚΑ και σε σχέση με την αοριστία των προκηρύξεων κάλυψης θέσεων και τη σύγχυση που δημιουργούν.

Η όποια στελέχωση πρέπει να γίνει «κατά το Νόμο».

Για την προκήρυξη κάλυψης θέσεων στο ΚΕΑΟ, ο Διοικητής αναφέρθηκε στη μνημονιακή υποχρέωση για κάλυψη των 600 περίπου οργανικών θέσεων που προβλέπει.

Για τις παροχές σε είδος ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει συμφωνία με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ το ταχύτερο δυνατόν.

Για τις δικαστικές εκκρεμότητες 9Κ-8Κ διαπιστώθηκε η κοινή μας θέση ότι πρέπει να πάψει η «ασυνεννοησία» και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι αγωγές. Ας σκεφτούν επιτέλους λογικά οι όποιοι λίγοι. Η Ομοσπονδία μας είναι εδώ για όλους τους συναδέλφους και με τις διαρκείς και δυναμικές παρεμβάσεις της θα διασφαλίσει την εργασιακή τους σχέση.

Για τους παραμένοντες με δικαστικές αποφάσεις stage,κλπ. κοινή μας θέση είναι να επιδιωχθεί η οριστική παραμονή τους, καθώς επίσης να βρεθεί λύση και για όσους απασχολήθηκαν επί σειρά ετών και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών μας, όπως η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης υποκαταστημάτων της περιφέρειας για τα οποία έχει προταθεί λύση. Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προγραμματίσει την Τρίτη 20/12/2016 κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν και να χαραχθεί κοινή δράση για την αντιμετώπισή τους.

Μέχρι σήμερα και παρά την αντίθετη θέση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΦΚΑ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξακολουθεί να τηρεί την ίδια απαράδεκτη στάση απέναντί μας, δηλ. τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας από όλες τις διαβουλεύσεις.

Η ευθύνη είναι όλη δική της.

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Θεοδωρίδης      Λευτέρης Θεοχάρης