Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ Καθαρισμός Κτηρίων Μονάδων ΕΦΚΑ

Καθαρισμός Κτηρίων Μονάδων ΕΦΚΑ

pose popokp

Αρ. Πρωτ.:33/2018
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2018
Συλλόγους- μέλη
Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

Συναδέλφισσες – οι,

Μετά τη λήξη των χθεσινών συμβολικών καταλήψεων στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ και σε όλες σχεδόν τις διευθύνσεις της Περιφέρειας με αίτημα την άμεση λύση στο ζήτημα της καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με το Διοικητή του Οργανισμού κ. Μπακαλέξη.

Αφού περιγράψαμε αναλυτικά την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητήσαμε να μας αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση και κυρίως τη δέσμευσή του σχετικά με την άμεση αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας είπε, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός του 2017, ενώ δεσμεύτηκε για μια «ενδιάμεση» διευθέτηση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η οποία θα αφορά σε ολόκληρο το χρονικό διάστημα έως και την οριστική λύση του ζητήματος.

Από τη μεριά μας εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας κυρίως για ό,τι αφορά στη δυνατότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος που θέτει ο Διοικητής και συνδέσαμε ευθέως τις επόμενες κινήσεις και δράσεις μας με την ενημέρωση την οποία θα έχουμε σχετικά με την πρόοδο των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Προφανώς λοιπόν το ζήτημα για μας δεν κλείνει εδώ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι απ’ όλες τις πιθανές μακροπρόθεσμες λύσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μπακαλέξης, απουσιάζει αυτή της πρόσληψης μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού καθαριότητας, προτάσσοντας αποκλειστικά τα μοντέλα ελαστικής απασχόλησης ή ημιαπασχόλησης που πλέον κυριαρχούν για τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να δείχνουμε το μέγιστο σεβασμό και την κατανόηση μας στο πρόσωπο και στο έργο των συναδέλφων καθαριστών και καθαριστριών, οι οποίοι από την αρχή του χρόνου έχουν επωμισθεί ένα δυσανάλογο και ιδιαίτερα επιβαρυντικό για αυτούς έργο, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του ΕΦΚΑ.

pose popokp stamp

pdf Η Ανακοίνωση