Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Δελτία Τύπου ΑΔΕΔΥ Πανελλαδική Στάση Εργασίας, Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Δελτία Τύπου ΑΔΕΔΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή της, σήμερα, Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα και στις υπηρεσίες την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναλυτικά αποφάσισε:
1. Να συνεχίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
2. Να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ  με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία η Κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
3. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.

Η Ανακοίνωση