ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ενημερωτικά Δελτία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 06/10/2008

Ενημερωτικά Δελτία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 06/10/2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
Αρ. Πρωτ. 226/08
Αθήνα 6 Οκτώβρη 2008
ΠΡΟΣ : ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ (για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΘΕΜΑ 1ο: ''Συνεδρίαση ΔΣ της ΠΟΣΕ –ΙΚΑ στις 2/10/2008 – Συνάντηση με τον κ. Διοικητή του ΙΚΑ,
2ο: 29Η τακτική ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων μας στις 3-10-08''

 

Συνάδελφοι,

Όπως είχε αποφασισθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (3/9/2008), το ΔΣ της ΠΟΣΕ –ΙΚΑ συνεδρίασε την Πέμπτη 2/10/2008, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη συνάντηση με το Διοικητή του Ιδρύματος, κ. Μέργο Γεώργιο, και στη συνέχεια προσήλθε στη Διοίκηση του ΙΚΑ για τη συνάντηση.

1. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Διοικητή του ΙΚΑ, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ κατέθεσαν τις προτάσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:

Προσλήψεις Προσωπικού: Πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο ΙΚΑ είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν μετά και την αναμόρφωση του οργανισμού του ΙΚΑ, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ διεμήνυσε στο Διοικητή του ΙΚΑ ότι η απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρείται από τη Διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει σε ρουσφετολογικές προσλήψεις με φωτογραφικές διατάξεις, βρίσκει τους εργαζόμενους κατηγορηματικά αντίθετους. Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ αναγκάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω ΑΔΕΔΥ και πολιτικών κομμάτων της Βουλής για την αφαίρεση των συγκεκριμένων φωτογραφικών διατάξεων.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν τυχόν νομικά κενά της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Κρίσεις Προϊσταμένων – Διευθυντών: Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί επιτέλους η αξιοκρατική επιλογή των υπαλλήλων, έχοντας ως παράδειγμα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά τις αναξιοκρατικές κρίσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οικονομικά αιτήματα: Τα οικονομικά μας αιτήματα, δηλ. μηχανογραφικό επίδομα, επέκταση οδοιπορικών, τακτοποίηση της αποζημίωσης εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων στο ΟΠΣ, για άλλη μία φορά υποβλήθηκαν και αιτιολογήθηκαν επαρκώς από την πλευρά του ΔΣ.

Επειδή υπήρξε κατανόηση και βούληση σχετικά με το δίκαιο των αιτημάτων μας, κάτι που παρατηρείται άλλωστε διαχρονικά στις εκάστοτε συναντήσεις μας με τους Διοικητές του Oργανισμού, ζητήθηκε από τον κ. Διοικητή, όλες αυτές οι μεγαλοστομίες και τα θετικά σχόλια για την αυταπάρνηση των υπαλλήλων του ΙΚΑ, να ''μεταφρασθούν'' σε πράξεις.

Ζητήσαμε δηλ. η θετική στάση του κ. Διοικητή να υλοποιηθεί άμεσα μέσω της ανάληψης εκ μέρους του πρωτοβουλιών σχετικών με την ενίσχυση του εισοδήματος των υπαλλήλων του Οργανισμού, με δεδομένη πλέον την αύξηση της καθημερινής συναλλαγής, μετά και την ένταξη των νέων ταμείων.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, με αίσθημα ευθύνης, αφού εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με την Πολιτική Ηγεσία, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, θα επιδιώξει την επίλυσή τους με εργασιακή ειρήνη. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλ. η Πολιτική Ηγεσία επιδείξει απροθυμία ή ακόμα αρνηθεί την επίλυση αυτών των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους.

2 : 29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 3/10/2008

Την επομένη της συνάντησης του Δ Σ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ με το Διοικητή του Ιδρύματος, κ. Μέργο Γεώργιο, πραγματοποιήθηκε η 29η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων μας.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων στη συνεδρίαση της 3-10-2008 αφού ασχολήθηκε με:

Α). Την αναλυτική και εμπεριστατωμένη συνδικαλιστική ενημέρωση των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, για θέματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Β). Την παρουσίαση και τη προβολή των θέσεων , των προτάσεων και των κλαδικών αιτημάτων μας, από το ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

Γ). Την παγκόσμια οικονομική κρίση και την αρνητική στάση της Κυβέρνησης με τις εξαγγελίες της στη ΔΕΘ στις μείζονες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Εκτίμησε και αποφάσισε :

■Συμμέτοχή των εργαζομένων στο ΙΚΑ στην πανεργατική απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ στις 21/10/2008.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην προκηρυχθείσα εικοσιτετράωρη απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, στις 21/10/2008. Βασικά αιτήματα του απεργιακού αγώνα είναι:

- Η προστασία του εισοδήματος και η αναβάθμιση των αποδοχών μας με ουσιαστικές αυξήσεις.

- Νέο ενιαίο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ Β.Μ.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα

- Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.

- Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.

- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.

- Αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Για την καλύτερη οργάνωση και προβολή της απεργιακής κινητοποίησης αποφασίστηκε η περιοδεία κλιμακίων στους χώρους δουλειάς, που θα αποτελούνται από μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ και, όπου είναι δυνατόν, και από μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

■Εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ της Ομοσπονδίας , μετά την απεργία τις 21/10/2008, αφού εκτιμήσει πρώτα την κατάσταση και παρακολουθήσει την εξέλιξη της υλοποίησης των θέσεων και της ικανοποίησης των αιτημάτων που τέθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Διοικητή, εάν δεν έχουν θετική έκβαση, να προχωρήσει σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την κατάκτηση λύσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και για ένα ΙΚΑ σύγχρονο, αποτελεσματικό και κοινωνικά αποδεκτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ.Γραμματέας

Κόκκαλης Βασίλης                                      Θεοδωρίδης Βαγγέλης

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr