ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ενημερωτικά Δελτία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 18/03/2009

Ενημερωτικά Δελτία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 18/03/2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
Αρ. Πρωτ.: 93/09
Αθήνα 26Μαρτίου 2009
ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ (για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

ΘΕΜΑ: ''Ληφθείσες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ

της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, την Τετάρτη, 18 – 3 – 2009,

Συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ''.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Όπως είχε αποφασισθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ (16/2/09), το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ συνεδρίασε την Τετάρτη 18/3/09 και αφού ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να συναντηθεί με το νέο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον κ. Διοικητή, συνεχίσθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας και κατέληξε στις ακόλουθες εκτιμήσεις και αποφάσεις:

1.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Διοικητή, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ κατέθεσαν τις προτάσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, τονίζοντας με έμφαση την επιτακτική ανάγκη άμεσης επίλυσής τους, συγκεκριμένα:

■Για το μείζον θέμα των χρηματαποστολών και της ασφάλειας ζωής των εργαζομένων, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του.

■Συζητήθηκε με το Διοικητή το θέμα των μεταθέσεων. Συνάδελφοι οι οποίοι για λόγους υγείας, οικογενειακούς, κοινωνικούς και οικονομικούς ζητούν να μετατεθούν, δε μετατίθενται, παρ' όλο που προβλέπεται από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, ενώ αντίθετα μετατίθενται άλλοι, ημέτεροι, όπου αυτοί επιθυμούν.

■Για την αύξηση των οδοιπορικών, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν στην πραγματοποίησή τους.

■Για την καταβολή του εφάπαξ ποσού στους δικαιούχους για την απασχόλησή τους τα Σαββατοκύριακα στα υπό ένταξη Υποκ/τα του ΙΚΑ στο ΟΠΣ, δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος για την άμεση έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

■Επίσης. ταυτίστηκε πλήρως με τις θέσεις της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

■Σχετικά με την αναμόρφωση του νέου Οργανισμού του ΙΚΑ, μας ενημέρωσε ότι είναι στο τελικό στάδιο και ότι σύντομα θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ισχύ του.

■Για τις κρίσεις Δ/ντών και Προϊσταμένων, δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα, χωρίς άλλη καθυστέρηση μιας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από την πλευρά της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, τονίστηκε η επιτακτική

ανάγκη υλοποίησης όλων των δεσμεύσεων από πλευράς της Διοίκησης, διότι τα περιθώρια και η υπομονή των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕ –ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-4-2009.

Απέναντι στη συνεχιζόμενη αντεργατική Κυβερνητική πολιτική,

η οποία έχει στοχοποιήσει τα μόνιμα θύματα δηλ. τους εργαζόμενους και την προσπάθεια ενοχοποίησής τους για την κατάσταση της οικονομίας, η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων είναι πλέον μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μαζί με όλους τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τον αγώνα τους με αποφασιστικότητα, συμμετέχοντας δυναμικά και μαζικά στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αποφασίσθηκε η συνέχιση των επισκέψεων κλιμακίων του ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ στους χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση και προβολή της απεργιακής κινητοποίησης.

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 19ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟΛ/ΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Προκηρύχθηκε το 19ο Τακτικό Απολογιστικό Συνέδριο της

Ομοσπονδίας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να καθορίσει τον τόπο και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Τέλος, θα ακολουθήσει οργανωτική εγκύκλιος για το Συνέδριο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας

Κόκκαλης Βασίλης                               Θεοδωρίδης Βαγγέλης

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr