ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ενημερωτικά Δελτία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 30/10/2009

Ενημερωτικά Δελτία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - 30/10/2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
Αρ. Πρωτ.: 232/09 Αθήνα 2 Νοεμβρίου 2009
ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ (για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΕΜΑ: ''Ληφθείσες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στις 30 – 10 - 2009''.

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30-10-2009, αφού ασχολήθηκε διεξοδικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και με την τρέχουσα επικαιρότητα, κατέληξε στις ακόλουθες εκτιμήσεις και αποφάσεις:

Μετά τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού τοπίου, δηλ. την αλλαγή Κυβέρνησης που προέκυψε από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές στις 4/10/09, οι στόχοι του συνδικαλιστικού κινήματος παραμένουν οι ίδιοι δηλ. η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής των δημοσίων υπηρεσιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΠΟΣΕ –ΙΚΑ θα συνεχίσει μαζί με την ΑΔΕΔΥ να αγωνίζεται και να διεκδικεί τόσο την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων όσο και για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς τους πολίτες.Παράλληλα, θα συνεχίσει να αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση, την ενοικίαση υπαλλήλων και στις διάφορες μορφές εμπορευματοποίησης του δημόσιου τομέα, καθώς και στις συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού που έχουν αρνητική επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

■ΣΥΓΚΛΙΣΗ 30ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ.

Αποφασίσθηκε η σύγκλιση της 30ης Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων μας η οποία θα πραγματοποιηθεί το 3ο δεκαήμερο του Νοέμβρη, όπου και θα καθοριστεί το τελικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, με βάση τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου (θα ακολουθήσει έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τον ακριβή χρόνο και τόπο διεξαγωγής).

Η ΠΟΣΕ- ΙΚΑ, από τότε που εφαρμόστηκε το απαράδεκτο και ταπεινωτικό καθεστώς των προγραμμάτων των STAGE, τα οποία από προγράμματα εκπαίδευσης μετατράπηκαν σε προγράμματα απασχόλησης, αλλά και μετά τις τελευταίες αναξιοκρατικές και ρουσφετολογικές προσλήψεις 330 συμβασιούχων έργου (με διετείς συμβάσεις και με ασφάλιση στον ΟΑΕΕ!!!), ήταν ξεκάθαρη και καταγγελτική.

Πάγια και διαχρονική θέση της ΠΟΣΕ- ΙΚΑ είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού και με διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας

Κόκκαλης Βασίλης                                Θεοδωρίδης Βαγγέλης

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr