ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ενημερωτικά Δελτία Ενημερωτικό δελτίο 21ου Τακτικού Απολογιστικού Συνεδρίου στην Καλαμπάκα

Ενημερωτικά Δελτία

Ενημερωτικό δελτίο 21ου Τακτικού Απολογιστικού Συνεδρίου στην Καλαμπάκα

Στις 27,28 & 29 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το 21ο Τακτικό, Απολογιστικό, Καταστατικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Καλαμπάκα.
Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν σε κλίμα γόνιμης κριτικής και διαλόγου, προτάσσοντας την συσπείρωση και την ενότητα, με πρωταρχικό στόχο τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την αναχαίτιση της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού.
Οι βασικοί άξονες που περιβάλλουν το πλαίσιο δράσης, στόχων και διεκδικήσεων προβλήθηκαν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αναλύονται στα εξής:
Συνέχεια και εντατικοποίηση διεκδίκησης των αιτημάτων μας και διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης, μέσω ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων πολιτικών και θέσεων, με τη συμβολή έμπειρων υπηρεσιακών στελεχών και εξειδικευμένων επιστημόνων.
Συγκεκριμένα:
Α) Εξαντλούμε κάθε νόμιμο μέσο και κάθε μορφή αγώνα, προκειμένου να αποτρέψουμε την περικοπή του εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ, με στόχο την παροχή εφάπαξ στη γενιά που συνταξιοδοτείται άμεσα, αλλά και τη διαφύλαξη του για τις γενιές που θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.
Β) Η ένταξη ή μη του ΤΕΑΠΟΚΑ στο ΕΤΕΑ θα αποφασιστεί από κοινού από όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΟΚΑ, μετά το πέρας των αναλογιστικών μελετών και την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τη βιωσιμότητα και το ύψος των προβλεπόμενων παροχών. Παράλληλα, διεκδικούμε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ τη διατήρηση του ΤΕΑΔΥ ως Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων με τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή ως Ν.Π.Δ.Δ.
Γ) Εντατικοποίηση των πιέσεων για εφαρμογή της εμπεριστατωμένης και ολοκληρωμένης πρότασης της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης εργασίας και της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, που ξεπερνούν τα 12 δις €, όσα δηλαδή σχεδιάζονται να περικοπούν από μισθούς και συντάξεις στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Αναπόσπαστο μέρος της πρότασής μας αποτελεί η διεκδίκηση των οδοιπορικών για διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ.
Δ) Οργανωτική ανασύσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσα από ένα νέο σύγχρονο οργανισμό, που θα λαμβάνει υπόψη το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό, τα ασφαλιστικά μεγέθη, τα σημερινά και μελλοντικά αντικείμενα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την υφιστάμενη ακίνητη περιουσία. Ένας τέτοιος Οργανισμός θα πρέπει πρωτίστως να εμφανίζει ένα Κοινωνικό Πρόσωπο και να μη βασίζεται μόνο σε οικονομοτεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά να λαμβάνει υπόψη το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας μας, τις ακριτικές, δυσπρόσιτες περιοχές, τα απομονωμένα νησιά, τη δυσκολία των χερσαίων και θαλάσσιων συγκοινωνιών.
Ε) Διεκδικούμε την οριστική επίλυση του Δωροσήμου, των Υπερωριών, των οδοιπορικών, της ΤΔΕ.
ΣΤ) Η Ομοσπονδία διεκδικεί συνεχώς και με κάθε τρόπο την πρόσληψη μονίμου προσωπικού και μετατάξεις από υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό.
Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που στοχεύουν στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, στην κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους, στη συρρίκνωση της ίδιας της Δημοκρατίας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
Η ενοποίησή του συνδικαλιστικού κινήματος θα επιφέρει την ενδυνάμωση και ισχυροποίηση που απαιτείται, προκειμένου να συγκροτήσουμε αρραγές και αδιάσπαστο μέτωπο διεκδίκησης των δημοκρατικών μας κεκτημένων.
Στα πλαίσια της συσπείρωσης και ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόθεση ενοποίησης των δευτεροβάθμιων σωματείων της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, που έχουν παρόμοιο αντικείμενο και ίδια συμφέροντα σε μία ενιαία ισχυρή Ομοσπονδία, που θα μπορεί να διεκδικήσει και να προβάλει τις θέσεις μας και τα κοινά αιτήματά μας.
Οραματιζόμαστε το ΙΚΑ ως Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή συρρίκνωσης του κοινωνικού του ρόλου ως θεματοφύλακα της εργασίας και της πρόνοιας.
Αντιστεκόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Κέντρων για απολύσεις, συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, περεταίρω περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, κατάργηση αφορολογήτου, κοινωνικών επιδομάτων, εργασιακών κεκτημένων, που θα αυξήσουν την ύφεση και θα εκτοξεύσουν την ανεργία, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Κάνουμε έκκληση στην ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ενοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη σε κοινές ημέρες συντονισμένου αγώνα. 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr