ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ενημερωτικά Δελτία Ενημερωτικό Σημείωμα 39ης Ολομέλειας Προέδρων

Ενημερωτικά Δελτία

Ενημερωτικό Σημείωμα 39ης Ολομέλειας Προέδρων

Η 39η τακτική Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων της προηγούμενης νύχτας, καθώς προηγήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών, από την πλευρά της κυβερνητικής συμμαχίας, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα θέματα, τα οποία είχαν τεθεί κατά την ημερήσια διάταξη, τόσο της Ολομέλειας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος.
Αναλύθηκαν, παρ' όλα ταύτα:


1) Η κατάσταση της καθημερινότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι στο ΙΚΑ, λόγω της διάλυσής του από την τραγική έλλειψη προσωπικού.
2) Η ενοποίηση των Ταμείων, η δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Απονομής Σύνταξης, καθώς και η ένταξη των ελεγκτικών-εισπρακτικών υπηρεσιών μας στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Εκφράστηκαν οι επιφυλάξεις μας, καθώς οι ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις φορέων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία περίοδο έγιναν με ανεκδιήγητη προχειρότητα και τραγικό κόστος για τον πολίτη.
3) Το ζήτημα του εφάπαξ και η διαπίστωση της αδιευκρίνιστης βούλησης της πολιτικής ηγεσίας και του εκπροσώπου της Υπουργού Ιωάννη Βρούτση, όσον αφορά τον τρόπο του υπολογισμού και εάν αυτός θα παραμείνει.
4) Αναλύθηκαν τα ζητήματα της υπό υπογραφής Υπουργικής απόφασης, που αφορά την ένταξη όλων των προϊσταμένων των τμημάτων στις ΤΔΕ ως εισηγητές. Τα οδοιπορικά των υπαλλήλων εξωτερικού ελέγχου, καθώς και η ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα, από πλευράς ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με Υπουργείο και Γ.Λ.Κ. για το θέμα αυτό. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε η συζήτηση για τις διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να επισπευσθούν για την υπερωριακή μας απασχόληση.
5) Το ζήτημα των συναδέλφων της προκήρυξης 9Κ, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εν' όψη ενός αβέβαιου πολιτικού σκηνικού, με την επικείμενη προκήρυξη εθνικών εκλογών. Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα των 90 συναδέλφων, οι οποίοι μετατάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και έως σήμερα βρίσκονται μετέωροι μεταξύ δύο φορέων.
6) Το θέμα της συγχώνευσης της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης με τη Δ/νση Οργάνωσης και η αρνητική παρέμβαση και ψήφος από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΚΑ και Πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Γ.Κυριακόπουλο.
7) Το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι διαρροές στον τύπο και η υπό διαμόρφωση κατάσταση.
8) Συζητήθηκαν οι επικείμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και οι επιπτώσεις που θα επιφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Ολομέλεια και το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε, κατά τη συγκυρία των πολιτικών εξελίξεων, όπως προαναφέρθηκε. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουμε ότι τα πολιτικά δρώμενα μας αφορούν άμεσα, πλην όμως οι εργαζόμενοι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Θεωρούμε σίγουρα ότι η εφαρμοζόμενη εχθρική πολιτική έναντι του λαού μας απαιτεί δυναμική αντιμετώπιση και δράση.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την επόμενη ημέρα, καθώς είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι οτιδήποτε μπορούμε να αποκομίσουμε ως κέρδος θα προκύψει από το πεζοδρόμιο, τον αγώνα, την κινητοποίηση. Δεν παραβλέπουμε την ωφέλεια των επαφών και συναντήσεων, όμως επιβάλλεται πλέον να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαριστεί τίποτα.
Η μαζικότητα, η συμμετοχή και οι αγώνες αποτρέπουν δυσμενείς εξελίξεις, με τρανό παράδειγμα αυτό της αξιολόγησης του κ. Μητσοτάκη, η οποία στην κυριολεξία αποτελεί νίκη των εργαζομένων και μόνο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ.Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος     Κων/νος Πονηράκος
 

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr