ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Υπομνήματα - Έγγραφα

Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Σχετικά με τη παράγραφο Γ΄1 «Μισθολογικές διατάξεις του Δημόσιου Τομέα», υποπαράγραφο 2, που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016» το οποίο αναστέλλει τη μείωση της προσωπικής διαφοράς των αποδοχών ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων αναφέρουμε τα εξής:
Είναι δεδομένο ότι το νέο μισθολόγιο που εφαρμόστηκε ένα χρόνο πριν, σαφώς είχε ως στόχο και αποτέλεσμα την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα σε σημείο εξαθλίωσης. Παρά όμως τα οδυνηρά αποτελέσματά του, το νέο μισθολόγιο έθετε ενιαίο πλαίσιο αποδοχών και συνθηκών εργασίας για όλο το Δημόσιο Τομέα. 
Η σχετική διάταξη παραβιάζει κατάφορα την αρχή της ισονομίας και της αξιοκρατίας και διαρρηγνύει την αρχή της ισότητας για όλους τους εργαζομένους που ευαγγελιζόταν το νέο ενιαίο μισθολόγιο.
Καλούμε την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και όλους τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην επιτρέψουν την παραβίαση της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων του δημοσίου και την επιστροφή σε συντεχνιακές πρακτικές του παρελθόντος, που αποτελούν την χρόνια πληγή του δημοσιονομικού ζητήματος.
Διεκδικούμε ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ίδιες συνθήκες εργασίας, ίσες παροχές για ίδια εργασία.
Επειδή, το νέο μισθολόγιο προέβλεπε ρητά στο άρθρο 19 την παροχή Κινήτρου Επίτευξης Στόχων και Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της διάταξης αυτής και την άμεση παροχή του ΚΕΣ και ΚΕΔΣ σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου, που καλύπτουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της πραγματικά σκληρής και παραγωγικής εργασίας.
Διεκδικούμε την επαναφορά των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Δεν αντιτασσόμαστε εναντίον κανενός εργαζόμενου και εναντίον κανενός εργασιακού κλάδου. Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές διαίρεσης των εργαζομένων, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί το εργατικό κίνημα.
Η ΑΔΕΔΥ, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο του Δημοσίου Τομέα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία έχουν ιστορική ευθύνη να παλέψουν και να περιφρουρήσουν την ενότητα των εργαζομένων, που αποτελεί θεμελιώδη αναγκαιότητα για τη διεκδίκηση των κοινωνικών κεκτημένων και της δημοκρατίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αντίσταση στην άδικη μεταχείριση του κόσμου της εργασίας, στις πρακτικές διαίρεσης των εργαζομένων, στις πολιτικές εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr