ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Επιστολή σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της 9Κ και Πρόταση Νόμου

Υπομνήματα - Έγγραφα

Επιστολή σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της 9Κ και Πρόταση Νόμου

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, πάνω από 500 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν (χωρίς δικαίωμα επιλογής) να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία της μεταφοράς τους στο ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε υποφέρει από την τραγική έλλειψη προσωπικού, γεγονός που αντανακλάται άμεσα στην τεράστια καθυστέρηση της απονομής σύνταξης, καθώς και στις εισπράξεις των εσόδων. Για το λόγο αυτό, άλλωστε επεδίωξε το διορισμό των υπαλλήλων αυτών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του.

Επιπλέον, οι ανωτέρω υπάλληλοι, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, εδώ και ένα χρόνο, έχουν πλέον όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να αποδώσουν παραγωγικά στην εργασία τους, προκειμένου να ωφεληθούν αποτελεσματικά οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν πλέον, αδιαμφισβήτητα, κυρίαρχο μέρος του κορμού της παραγωγικής διαδικασίας του ΙΚΑ.

Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι σε περίπτωση απόλυσης άνω των 500 ατόμων από το ΙΚΑ, θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων, εσόδων, μητρώου, παροχών, ΚΕΠΑ, κλπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από τους ανωτέρω υπαλλήλους.

Ήδη, ο Υφυπουργός Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε στη Βουλή, στις 16/11/12, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄Αθήνας, Δ.Στρατούλη, ότι το θέμα θα επιλυθεί νομοθετικά.

Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: «Ασφαλώς και δεν βοηθά το ΙΚΑ η προχθεσινή εξέλιξη με την απόφαση περί απόλυσης των πεντακοσίων περίπου εργαζομένων πρώην προσληφθέντων στην ΑΤΕ. Είναι στις προθέσεις μας νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και να συνεχίσουν να εργάζονται αυτοί οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, διότι αν ξαφνικά αποστερηθεί η διοικητική υποδομή του ΙΚΑ αυτούς τους εργαζόμενους, μπορώ να πω ότι θα καταστεί αδύνατη η διοικητική διεκπεραίωση των βασικών του λειτουργιών. Με άλλα λόγια πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί και το έχουμε πει, θα το ρυθμίσουμε και νομοθετικά.».

Για τους λόγους αυτούς, σας αποστέλλουμε την πρόταση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, την οποία στηρίζει, με ομόφωνη απόφασή της, και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Σας καλούμε να στηρίξετε την πρόταση αυτή θεωρώντας ότι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία θα λύσει το θέμα οριστικά και θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Επισυνάπτεται: Διάταξη Νόμου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος              Η Γ.Γραμματέας
Νίκος Χατζόπουλος   Ιωάννα Τσιαπαρίκου
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr