ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας στον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Υπομνήματα - Έγγραφα

Εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας στον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν μπορεί να λειτουργήσει. Απομακρύνθηκαν 450 υπάλληλοι της προκήρυξης 9Κ. Αποχώρησαν το έτος 2012 συνολικά 1487 υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης. Μεταφέρθηκαν το έτος 2012 στον ΕΟΠΥΥ 522 υπάλληλοι. Πρόκειται να μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ άλλοι 500 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Από 1.1 έως 30.11.2012 κατατέθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 116.000 χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Υποστηρίζει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον ΕΟΠΥΥ, λειτουργεί το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και εκτελεί το έργο Βοήθεια στο Σπίτι. Προστίθενται υπηρεσίες και μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των υπαλλήλων, που υπηρετούν, ο αριθμός των οποίων είναι κάτω από τα αναγκαία για τη λειτουργία όρια. Με μαθηματική ακρίβεια, είναι θέμα χρόνου η εκφορά του τετέλεσται.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει την καθημερινή του λειτουργία, που συνιστά την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Έχει και τις υποθέσεις, που εκκρεμούν. Αντικειμενικά, δεν μπορεί να τηρηθούν οι προθεσμίες που αφορούν παραγραφές, προσφυγές, δεν μπορεί να πραγματοποιούνται τοπικοί έλεγχοι. Με τι να πρωτοασχοληθεί το προσωπικό, είναι δίλημμα. Με την τρέχουσα, καθημερινή λειτουργία; Με τις εκκρεμότητες; Και με τα δύο αποκλείεται.
Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα και χειροτερεύουν, υποχρεωνόμαστε να προστατεύσουμε τους υπαλλήλους. Τους έχουν καταστήσει το εύκολο θύμα, αποδιοπομπαίο τράγο. Και τι δε λέχθηκαν και λέγονται σε βάρος τους. Καθιστούμε, λοιπόν, σαφές ότι η ευθύνη είναι δική σας, που δρομολογήσατε και εφαρμόζετε πολιτική απαξίωσης και χρεοκοπίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι ούτε για την απώλεια προθεσμιών, ούτε για τις καθυστερήσεις εξέτασης και απάντησης ερωτημάτων – αιτημάτων, ούτε για την πραγματοποίηση επιτοπίων ελέγχων. Δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι για το κάθε αρνητικό που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει στη λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Φαίνεται ότι είναι επιλογή η ολοκληρωτική χρεοκοπία του. Συνένοχοι σ’ αυτήν αποκλείουμε να είναι ή να καταστούν οι υπάλληλοι, με όλα αυτά που γίνονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής. Η αντίδρασή μας και με απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλείται από την όλη αρνητική κατάσταση, που συνεχώς οξύνεται.
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr