ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Κρίσεις Προϊσταμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Υπομνήματα - Έγγραφα

Κρίσεις Προϊσταμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με αφορμή τις βάσιμες πληροφορίες και τις δεσμεύσεις τις πολιτικής ηγεσίας για την άμεση διεξαγωγή κρίσεων προϊσταμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες φαίνεται να αναβάλλονται για ακόμη μία φορά, επανερχόμαστε στο κρίσιμο αυτό ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ για πολλοστή φορά εκφράζει σοβαρή ανησυχία για τη λειτουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο οποίο δεν έχουν διενεργηθεί κρίσεις προϊσταμένων εδώ και μία πενταετία. Επιπλέον, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ελλείψεις σε θέσεις ευθύνης, οι οποίες με βάση τους ισχύοντες νόμους δεν είναι δυνατό να καλυφθούν.
Το ζήτημα είναι τεράστιο αν λάβουμε υπόψη ότι κανένας οργανισμός δεν δύναται να λειτουργήσει χωρίς άξια, ικανά και νόμιμα τοποθετημένα στελέχη σε καίριες διοικητικές θέσεις. Επιπλέον, προκύπτει μείζον ζήτημα ως προς τη διασφάλιση των υπηρετούντων συναδέλφων, καθώς αμφισβητείται πλέον η νομιμότητα των διοικητικών πράξεων, σε μια εποχή που κάθε δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται υπό την απειλή της απόλυσης, έστω και από «αμέλεια».
Κάνουμε έκκληση για άμεση διεξαγωγή κρίσεων, ώστε να δοθεί τέλος στην ομηρία των υπαλλήλων και των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα, η αξιοκρατία, ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης.
Επιμένουμε να επαναλαμβάνουμε τη διαχρονική θέση μας για πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία, κατά τη διενέργεια των επικείμενων κρίσεων, με βάση την αυστηρή σειρά μοριοδότησης, όπως επιτάσσει ο νόμος και όπως έχει δεσμευτεί η διοίκηση επανειλημμένα. 
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr