ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση

Υπομνήματα - Έγγραφα

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση

Όπως γνωρίζετε, ο αριθμός των υπαλλήλων του ΙΚΑ που απέμεινε μετά τις μαζικές αποχωρήσεις συνταξιοδότησης, την μεταφορά διοικητικού προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και τις τελευταίες απολύσεις σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, είναι ελάχιστος  για να ανταποκριθεί στα μεγέθη που καλείται να διαχειριστεί.  
Ειδικά στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως σε αυτό των συντάξεων, οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου με διατάξεις συχνά ασαφείς ή χρήζουσες περαιτέρω ερμηνείας, καταστρέφουν κάθε προσπάθεια από πλευράς Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να απλουστευθεί  η διαδικασία και ο χρόνος απονομής συντάξεων με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και απαξιώνουν το δύσκολο έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασάφειας της νομοθεσίας αποτελεί η συνταξιοδότηση γυναικών με τις διατάξεις του ν. 3863/2010,  για το θέμα αυτό έχουν εκδοθεί 9 εγκύκλιες  & Γενικά έγγραφα, χωρίς να έχει καλυφθεί απόλυτα το θέμα.
Το δύσκολο έργο που καλούνται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ να εκτελέσουν   πρόκειται να εκμηδενιστεί τελείως με την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει αυστηροποίηση της πειθαρχικής αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών ειδικά για τους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
 
Φωτογραφίες απο τη Συνέντευξη Τύπου 19/03/2013

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr