ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας

Υπομνήματα - Έγγραφα

Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας

ypourgio ergasias2Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την παραβατικότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, για την μη κατάθεση της τροπολογίας σχετικά με την πληρωμή δωροσήμου στους οικοδόμους, η οποία αρχικά είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο αλλά αποσύρθηκε.
Όπως γνωρίζετε, η εν λόγω τροπολογία, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, αλλά αφορά μέρος των εισφορών που παρακρατούνται ως έξοδα Διοίκησης από τους οικοδόμους.
Από τη μέχρι σήμερα διαβούλευση μας με όλα τα κόμματα, προκύπτει ότι υπάρχει γενική αποδοχή του αιτήματος. Σημειώνεται δε, ότι το δωρόσημο καταβάλλεται με αυτό τον τρόπο, για ολόκληρες δεκαετίες, και η κατάργηση του θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο πρωινό ωράριο αφού χιλιάδες οικοδόμοι θα προστεθούν στις ατέλειωτες ουρές ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Εκτιμούμε ότι το αίτημα είναι δίκαιο και δεν απομένει παρά η δική σας, τελική πρωτοβουλία προκειμένου να ρυθμιστεί νομοθετικά. Σε αντίθετη περίπτωση -μετά την απαξίωση των υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων στο ΙΚΑ-  θα εκλειφθεί η στάση σας ως εχθρική και θα μας οδηγήσει σε κινητοποιήσεις. 
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr