ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Έξοδα κίνησης στους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας

Υπομνήματα - Έγγραφα

Έξοδα κίνησης στους υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας

Με αφορμή την αριθμ. 2/115436/0022 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 113/Β΄/24-1-14), με την οποία χορηγήθηκε αποζημίωση στους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ, που διενεργούν ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μάχονται καθημερινά για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής και παρά τα δομικά εμπόδια όπως είναι η τραγική έλλειψη προσωπικού, αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία μεταφράζονται σε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι με πραγματική αυτοθυσία επιδίδονται στην καταπολέμηση του πιο σοβαρού προβλήματος της κοινωνικής ασφάλισης σήμερα, δεν αποζημιώνονται για τα έξοδα κίνησής τους κατά τη διενέργεια ελέγχων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος των μετακινήσεών τους (βενζίνη, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, κλπ.). Αντιλαμβάνεστε ότι η μείωση των μισθών, σε συνδυασμό με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθιστά αδύνατη την επιβάρυνσή των υπαλλήλων με τα έξοδα μετακίνησής τους για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη περίσκεψη το δίκαιο αίτημά μας, για αποζημίωση των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, όπως σωστά αποφασίσατε για τους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ. Θεωρούμε, ότι προσφέρουμε ισάξια στη μάχη για τον εντοπισμό και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής και μπορούμε να συμβάλουμε πολλαπλά εφόσον λάβουμε αυτή τη μικρή αποζημίωση, που αντιστοιχεί στα έξοδα κίνησής μας. Τονίζουμε ότι η δαπάνη είναι μηδαμινή συγκριτικά με τα αποτελέσματα που θα αποφέρει σε όρους εισροών στα ταμεία του ΙΚΑ.
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr