ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Ανοιχτή Επιστολή της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στον Πρωθυπουργό της χώρας

Υπομνήματα - Έγγραφα

Ανοιχτή Επιστολή της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στον Πρωθυπουργό της χώρας

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εν όψει των συζητήσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα, θέλουμε να επαναφέρουμε το θέμα της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων, το οποίο άμεσα πρέπει να επανέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να επανεξετασθεί το καθεστώς των ρυθμίσεων, προκειμένου, και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να ενισχυθεί με αναγκαίους πόρους για την βιωσιμότητα του, αλλά και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τους επιχειρηματίες, που με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουν ενταχθεί στην υπάρχουσα ρύθμιση, λόγω αδυναμίας παρακολούθησης των σκληρών όρων της.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, διαχρονικά, ήταν αντίθετη στις χαριστικές ρυθμίσεις του παρελθόντος. Σήμερα όμως, διαπιστώνουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας, την απόγνωση όσων οφείλουν, που συγχρόνως έχουν πεισθεί, ότι οι ευκαιριακές ρυθμίσεις έχουν τελειώσει, και απειλούμενοι από αναγκαστικά μέτρα, συλλήψεις κ.α.,  δηλώνουν, ότι μια ευνοϊκότερη ρύθμιση, θα γίνει αιτία, για ένταξη τους, και συνεπούς παρακολούθησης της.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αύξηση είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών το 2013, κατά 30% σε σχέση με το 2010, παρά το μικρό εύρος των ενταχθέντων (68.000 περίπου), σε σχέση με το συνολο των οφειλετών 355.000 περίπου.
Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε την παρακάτω ρύθμιση των καθυστερούμενων οφειλών, η οποία είναι εφικτή, και θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην εισροή εσόδων στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα:
1.     Συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι 31.12.13 και ταυτόχρονο «πάγωμα» αυτών των οφειλών μέχρι 31.12.14.
2.     Καταβολή από 1.2.14 ανελλιπώς των μηνιαίων τρεχουσών εισφορών και επιπλέον μηνιαία καταβολή του 1% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής στις 31.12.13, με ανώτατο μηνιαίο όριο, τις 20.000€ και κατώτατο τα 200€.
3.     Συνολική εξόφληση της υπόλοιπης οφειλής με ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από 1.1.15 έως 31.12.20, σε 72 δόσεις.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εκτίμηση μας είναι ότι η συμφωνία με την Τρόικα, και η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας ρύθμισης, θα αποδώσει μόνο στο ΙΚΑ περίπου 300-400 εκατομμύρια ευρώ το 2014 αυξητικά σε σχέση με το 2013, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του χρηματοδοτικού κενού, του ΙΚΑ για το 2014.
Είναι ανάγκη να παρέμβετε προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την δυσμενή οικονομική συγκυρία και την αδυναμία των επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. 
 

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...  multi-news.grFull coverage

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...  Πρώτο ΘΕΜΑΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...  FMVOICEFull coverage

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...  ΕΡΤFull coverage

Ο Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ...

Ο Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ...  Argonafplia.gr (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)Full coverage

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap  Capital.grFull coverage

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ  AgroNewsΕισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018  Euro2dayΝέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις φέρνει το 2018 για τους επαγγελματίες  CNN GreeceFull coverage

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα  Taxheaven.grΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr