ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα 3ωρη Στάση Εργασίας από 12:30 μ.μ. εως και το πέρας του ωραρίου την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Υπομνήματα - Έγγραφα

3ωρη Στάση Εργασίας από 12:30 μ.μ. εως και το πέρας του ωραρίου την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΕΤΑΜ» (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ ΕΤΑΜ), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Στουρνάρη αρ. 30 ΤΚ 10433) κι εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
  1. Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15).
  2. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κύριο Ιωάννη Βρούτση, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (οδός Σταδίου 29) και
  3. Τον Διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων – ΕΤΑΜ, κύριο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (οδός Αγ. Κων/νου 8).
Στις 8/5/2014, συνήλθε έκτακτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με θέματα
α.) Τη διαθεσιμότητα των 180 συναδέλφων μας – α΄ φάση.
β.) Τη διαθεσιμότητα των 90 συναδέλφων, τμημάτων παροχών προς τον ΕΟΠΥΥ – β΄ φάση.
γ.) Την επερχόμενη αξιολόγηση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα με ποσόστωση.
Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στους συναλλασσόμενους- ασφαλισμένους, υποψήφιους συνταξιούχους, ανέργους τα τελευταία χρόνια από την πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων.
Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας με 7,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, ενώ κατά την τελευταία πενταετία έχει απολέσει λόγω συνταξιοδοτήσεων περίπου το 50% του έμψυχου δυναμικού, υποδέχεται συνεχώς νέα αντικείμενα όπως ΚΕΠΑ, «Βοήθεια στο σπίτι»,  ΚΕΑΟ, για τα ληξιπρόθεσμα όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμμετέχει είτε ως καθαρή επιλογή, είτε ως «εναλλακτική λύση» σε όλες τις φάσεις της διαθεσιμότητας.
Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αντιμετωπίζεται από την πολιτική ηγεσία ως αποπαίδι και αναγκαίο κακό, το ίδιο και οι ασφαλισμένοι του αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Απομακρύνθηκαν 180 συνάδελφοι οι οποίοι διέθεταν εργασιακή εμπειρία χρόνων και απασχολούντο σε καίρια και στρατηγικά αντικείμενα των χώρων συναλλαγής όπως οι συντάξεις, το μητρώο, οι παροχές ασθενείας. Χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία συναίσθηση για τις συνέπειες στη λειτουργία της υπηρεσίας μας, ή για τις συνέπειες στην κοινωνία.
Εκ νέου απομακρύνονται οι επόμενοι 90, από τα τμήματα παροχών, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά ή να υπολειτουργούν, συσσωρεύοντας τα αιτήματα των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναμένουν να επιδοτηθούν, λόγω ασθενείας, ατυχήματος κ.α.
Οι πρώτες 180 διαθεσιμότητες βρίσκονται ήδη στον 7ο μήνα αναμονής για μια προκήρυξη που θα τους θέσει σε κινητικότητα, με άγνωστο ως σήμερα τον αριθμό αυτών που θα ικανοποιηθούν. Φυσικά είναι γνωστό και ομολογούμενο ότι κάποιοι συνάδελφοι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς θα βρεθούν στην ανεργία.
Η επερχόμενη αξιολόγηση με την  απαράδεκτη ποσόστωση, η οποία αποτελειώνει το ήδη καταρρακωμένο ηθικό αλλά και ψυχολογία των συναδέλφων μας, οι οποίοι κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, αυτές της συναλλαγής, με τις συνεχείς προστριβές των ταλαιπωρημένων πολιτών, θα αξιολογούνται υποχρεωτικά ως άριστοι, μέτριοι και κακοί.
Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη 14/5/2014 από 12:30 έως και το πέρας του ωραρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση την αντίθεση μας, τον αποτροπιασμό μας σε όλα αυτά που μας κάνουν και εμάς και την κοινωνία θεατές σε θέατρο παραλόγου, δηλώνουμε ότι θα εξαντλούμε κάθε δυνατό αγωνιστικό μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε τις τουλάχιστον επιπόλαιες, εκ του προχείρου και άνευ προηγουμένου αποφάσεις των Διοικούντων και της πολιτικής ηγεσίας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε καθέναν απ΄ αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την στην έκθεσή του επίδοσης. 
 

Τελευταία Νέα για το ΙΚΑ

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...

Εισέπραττε για τρία χρόνια το επίδομα της... νεκρής τετραπληγικής ...  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ71χρονος έβαζε στην τσέπη του το επίδομα της νεκρής ...  Athens...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...

Εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ: Οχι στη δουλειά τα Σαββατοκύριακα για να ...  iefimeridaFull coverage

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaFull coverage

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...

[Πρώτο Θέμα]: ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 ...  multi-news.grFull coverage

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...

ΕΦΚΑ: Δουλέψτε κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για ...  Πρώτο ΘΕΜΑΕΦΚΑ: Δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, έως τις 17 Δεκεμβρίου, για ...  FMVOICEFull coverage

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ...  ΕΡΤFull coverage

Ο Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ...

Ο Αντώνης Καλοθέου εκλέχτηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ...  Argonafplia.gr (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)Full coverage

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap

Με 1 δισ. ευρώ ομόλογα εξετάζει να συμμετάσχει ο ΕΦΚΑ στο swap  Capital.grFull coverage

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ  AgroNewsΕισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018  Euro2dayΝέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις φέρνει το 2018 για τους επαγγελματίες  CNN GreeceFull coverage

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα  Taxheaven.grΦωτίου: Πως θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ...  ΕΡΤFull coverage

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr