ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Σχετικά με τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού Ebola

Υπομνήματα - Έγγραφα

Σχετικά με τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού Ebola

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοινώθηκε επιδημία ιογενούς αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Ebola στη Νέα Γουινέα της Δυτικής Αφρικής. Μέχρι τις 17 Οκτώβρη έχουν αναφερθεί 9.151 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων 4.546 θανάτων.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν πιθανά κρούσματα και διείσδυση του ιού τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Τ. Κρεμαστινού η εισαγωγή του ιού θεωρείται ως αναπόφευκτη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα.

Επειδή, δεχόμαστε καθημερινά πλήθος, τόσο αλλοδαπού, όσο και ημεδαπού κοινού στις υπηρεσίες μας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις συστεγάζονται με μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ), του ΕΟΠΥΥ, ανήκουμε στις κατηγορίες επαγγελματιών αυξημένου κινδύνου.

Καλούμε τον Διοικητή του ΙΚΑ προσωπικά να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης αλλά και ενημέρωσης του προσωπικού μας προκειμένου να αποφύγουμε στο ελάχιστο τους κινδύνους, από μια τέτοια αποφευκταία, αλλά πιθανή κατάσταση.
Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ επιθυμεί να είναι παρούσα με αντιπροσωπεία της σε όποιες συναντήσεις προγραμματιστούν, και θα συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να ενημερωθεί τόσο το ανθρώπινο δυναμικό του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αλλά και οι συναλλασσόμενοι, για την προφύλαξη και αποφυγή της νέας μεγάλης απειλής του ιού του Ebola.

Κυριολεκτώντας, το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.

 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr