ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Συνδικαλιστικές Ενέργειες Απεργίες - Στάσεις Εργασίας Πενθήμερες Απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πενθήμερες Απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες, -φοι,
Η απόφαση του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών των ασφαλιστικών ταμείων, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ, σήμερα 10/9/2013, για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από 16/9/2013, προήρθε κατόπιν Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων ύστερα από καθολική συμμετοχή και συντριπτική πλειοψηφία.
Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους.
΄Η ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!
ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ
Η πρώτη κινητικότητα-διαθεσιμότητα, οι απολύσεις, έχουν και συνέχεια.
Δεν εξαιρείται κανείς από τις άγριες διαθέσεις των δανειστών της Τρόικα, οι οποίοι επιμένοντας να διαφυλάξουν την απόλυτη κυριαρχία τους στις οικονομικές αποικίες τους, ζητούν τη μείωση των Δημοσιών Υπηρεσιών, νοσοκομείων, σχολείων, αλλά και υπαλλήλων κατά 40% . Η πρώτη μνημονιακή δέσμευση μιλά για 150.000 αποχωρήσεις, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Σας καλούμε όλους ξανά να μετουσιώσετε σε αγώνες την άρνηση σας στην τραγωδία των μνημονίων και της αποτυχημένης συνταγής τους. Οι αγωνίες μας είναι κοινές, η προσπάθεια μας είναι να είμαστε όλοι μαζί, Δημόσιος τομέας, ιδιωτικός, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, απέναντι στην καταστροφή του λαού μας, την εξαθλίωση και την πείνα.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, και μαζί με αυτούς που θα ακολουθήσουν, ας είναι οι πρωτοπόροι που θα δώσουν το έναυσμα της αντίστασης και το έρεισμα της αφύπνισης, της αλληλεγγύης όλης της κοινωνίας.
Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει από τη διάλυση του  παραγωγικού ιστού της χώρας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας περίθαλψης, των νοσοκομείων και των σχολείων, εξαφανίζοντας κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων, απολύοντας και πετώντας στο δρόμο οικογένειες.
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ,
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ,
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΥΜΕ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr