ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Συνδικαλιστικές Ενέργειες Απεργίες - Στάσεις Εργασίας ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Συναδέλφισσες, -φοι,

 
Λαμβάνοντας υπόψη τη μαζική ανταπόκριση και τη συμμετοχή των συναδέλφων στην 5μερη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας, και την πίστη και θέληση των περισσοτέρων που εκφράστηκε, καθώς και μέσω Γ.Σ. των Συλλόγων μας και της 35ης Έκτακτης Ολομέλειας Προέδρων Συλλόγων για εντατικοποίηση και συνέχιση των αγώνων, αποφασίσαμε όλοι από κοινού, την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 του Σεπτέμβρη.
Στις κρίσιμες και  ιστορικές στιγμές που βιώνουμε ως συνάδελφοι, είναι η κορυφαία κινητοποίηση, είναι η απόδειξη της αλληλεγγύης που έχουμε, ένας προς έναν, και όλοι για όλους, είναι η φωνή που βγαίνει από τα στήθια μας για ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ σε όλα αυτά που βιώνουμε εδώ και 3 χρόνια.
Το συλλαλητήριο της περασμένης Τετάρτης, ήταν ένα στοίχημα, το οποίο κερδίσαμε όλοι μαζί με την τεράστια συμμετοχή  και απήχηση, με τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους να διατρανώνουν ένα τεράστιο ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν τις ζωές, σε αυτούς που οδηγούν την κοινωνία σε κατάθλιψη, σε αυτοκτονίες, στον αλληλοσπαραγμό.
Δυστυχώς η μεγαλειώδης διαμαρτυρία μας αμαυρώθηκε από την δολοφονία ενός παιδιού, του Παύλου Φύσσα, την οποία σύσσωμοι καταδικάσαμε απερίφραστα, από υπανθρώπους οι οποίοι άθελα τους (;) εξυπηρέτησαν το σύστημα.
Εκφράσαμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δεν απήργησαν για διάφορους λόγους, και τους επαναλαμβάνουμε ότι το κακό, οι απολύσεις, η διάλυση του δημοσίου, είναι μόλις στην αρχή.
Η συγκυρία της τραγικής, άνανδρης δολοφονίας, και η παρουσία της ΤΡΟΪΚΑ στην πατρίδα μας πρέπει να μας ξεσηκώσει περισσότερο, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας άλλο, δεν είναι δυνατόν να είμαστε αμέτοχοι. Τα πάντα αφορούν όλους.
Η απεργία, η διαμαρτυρία, είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν ή θα συμβούν. Στο χέρι μας είναι να τα αποτρέψουμε ή όχι.
 
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ, είναι μια γροθιά και μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα συνεχίζουμε τον αγώνα, κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος, κανένας δεν πρέπει να εγκαταλείπεται έρμαιο στις ορέξεις της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ που διψούν για αίμα.
 
 

Απευθύνουμε κάλεσμα στα Δ.Σ των Συλλόγων μας ανά την Ελλάδα, να περιφρουρήσουν την απεργία μας. Το ΙΚΑ πρέπει να παραμείνει κλειστό.

 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας, του αγώνα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ του αγώνα της επιβίωσης μας.
Το πρόγραμμα δράσης μας για την Αττική έχει ως εξής:
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9/2013: Συγκέντρωση 11:30 π.μ. στον ΟΓΑ (Πατησίων 30) και πορεία στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • ΤΡΙΤΗ 24/9/2013: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στο ΤΠΔΥ (Σταδίου 29)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013: Συμμετέχουμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 18:00 μ.μ.  στην πλατεία Συντάγματος.
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr