ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper

Last updateWed, 28 Jun 2017 1pm

Back You are here: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Υπομνήματα - Έγγραφα

Επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Επανερχόμαστε στο ζήτημα που απασχολεί τους 180 υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, από τον Οκτώβριο του 2013, καθώς πλησιάζει το τέλος της περιόδου διαθεσιμότητας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από πλευράς σας για τη μελλοντική απορρόφησή τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους ΥΕ κατηγορίας, οι οποίοι όμως επί σειρά ετών ασκούσαν αλλότρια καθήκοντα, λόγω της υποστελέχωσης του ΙΚΑ, εξυπηρετώντας τους πολίτες από μαχόμενες θέσεις πρώτης γραμμής, όπως συντάξεις, έσοδα, παροχές, μητρώο, κλπ. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε διοικητικά καθήκοντα και δύνανται να υπηρετήσουν σε παρόμοιες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, λόγω της άριστης προϋπηρεσίας τους.
Επιπλέον, η έλλειψη αυξημένων τίτλων σπουδών, η ηλικία τους, αλλά και η πρωτοφανής ανεργία, τους καθιστά τον πιο αδύναμο κρίκο του δημοσίου, με ελάχιστες πιθανότητες να ενταχθούν ξανά στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Σημειώνουμε δε, ότι η πλειοψηφία των παραπάνω συναδέλφων μας είχε προσληφθεί στο ΙΚΑ μέσω ΑΣΕΠ, και αδιάβλητων διαδικασιών.
Συνεπώς, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη φροντίδα για την εργασιακή αποκατάσταση των ανωτέρω υπαλλήλων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν σκληρά σε μία από τις πλέον μαχόμενες υπηρεσίες του δημοσίου, στηρίζοντας το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση.
Καθώς έχετε δηλώσει ότι οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν δεξαμενή «κινητικότητας», αναμένουμε την προκήρυξη θέσεων που να αφορούν και την ΥΕ κατηγορία υπαλλήλων. Επισημαίνουμε, όμως ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς οι υπάλληλοι αυτοί και οι οικογένειές τους θα βρεθούν εντός ολίγου σε δεινή θέση.
Τέλος, ανάλογες ενέργειες αναμένουμε και για την κατηγορία ΤΕ-Κοινωνικών Λειτουργών, οι οποίοι, επίσης, κατέχουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε στον ΕΟΠΥΥ, είτε στο ΕΣΥ, και σε προνοιακά ιδρύματα, όπου υπάρχει αυξημένη έλλειψη προσωπικού στη συγκεκριμένη ειδικότητα.
 

Νέα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

UP TOGGLE DOWN

Το «τέλειο» έγκλημα, η υπεξαίρεση στο ΙΚΑ Καλαμάτας - ΘΑΡΡΟΣ

ΘΑΡΡΟΣΤο «τέλειο» έγκλημα, η υπεξαίρεση στο ΙΚΑ ΚαλαμάταςΘΑΡΡΟΣΣτο στάδιο της Ανάκρισης βρίσκεται πλέον η υπεξαίρεση χρημάτων από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, από υπάλληλο...

Τα Νέα της ΑΔΕΔΥ

“Καμία απόλυση συμβασιούχου” ζητάει η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - Notosport (Δελτίο Τύπου)

Notosport (Δελτίο Τύπου)“Καμία απόλυση συμβασιούχου” ζητάει η ΑΔΕΔΥ ΜεσσηνίαςNotosport (Δελτίο Τύπου)«Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου και να υλοποιήσει η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, το...