ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper

Last updateWed, 28 Jun 2017 1pm

Back You are here: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα έξοδα κίνησης

Υπομνήματα - Έγγραφα

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας για τα έξοδα κίνησης

Επανερχόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα των εξόδων κίνησης των υπαλλήλων εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς αποτελεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα της συνολικής προσπάθειας καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.
Η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα των επιτόπιων ελέγχων του ΙΚΑ, για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και την εισφοροδιαφυγής είναι προφανής. Το έργο των υπαλλήλων του ΙΚΑ στην παραπάνω κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποδεικνύεται με μηνιαία στατιστικά στοιχεία, καθώς και με την πραγματική αύξηση των εσόδων κατά το τελευταίο τρίμηνο.
Οι υπάλληλοι εσόδων του ΙΚΑ σήμερα πραγματοποιούν επιτόπιους στοχευμένους ελέγχους, καταβάλλοντας οι ίδιοι τα έξοδα κίνησής τους, συχνά χρησιμοποιώντας ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και τα οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένα όταν οι έλεγχοι αφορούν μακρινές χιλιομετρικές αποστάσεις.
Καθώς, έχετε δεσμευτεί επανειλημμένως για τη χορήγηση των οδοιπορικών στους υπαλλήλους εσόδων του ΙΚΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης παροχής, αλλά και το ουσιαστικό έργο των υπαλλήλων αυτών, αιτούμαστε την άμεση τακτοποίηση του θέματος.
Σας γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ υπερβάλουν εαυτόν, εργαζόμενοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και δεδομένης της τραγικής έλλειψης προσωπικού και παρ' όλα αυτά επιδεικνύουν τεράστιο έργο στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και εισφοροδιαφυγής. Στην περίπτωση, όμως που το ζήτημα της τακτοποίησης των εξόδων κίνησης δεν επιλυθεί άμεσα, οι στοχευμένοι έλεγχοι που απαιτούνται δε θα είναι δυνατόν να εξακολουθήσουν, καθώς οι υπάλληλοι αδυνατούν να καταβάλουν πλέον οι ίδιοι τα οδοιπορικά τους.
Ευελπιστούμε ότι αντιλαμβάνεστε το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει και ότι θα προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, όπως έχετε επανειλημμένα δεσμευτεί προσωπικά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η στάση σας θα εκληφθεί ως διαρκής εμπαιγμός.
 

Νέα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

UP TOGGLE DOWN

Το «τέλειο» έγκλημα, η υπεξαίρεση στο ΙΚΑ Καλαμάτας - ΘΑΡΡΟΣ

ΘΑΡΡΟΣΤο «τέλειο» έγκλημα, η υπεξαίρεση στο ΙΚΑ ΚαλαμάταςΘΑΡΡΟΣΣτο στάδιο της Ανάκρισης βρίσκεται πλέον η υπεξαίρεση χρημάτων από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, από υπάλληλο...

Τα Νέα της ΑΔΕΔΥ

“Καμία απόλυση συμβασιούχου” ζητάει η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - Notosport (Δελτίο Τύπου)

Notosport (Δελτίο Τύπου)“Καμία απόλυση συμβασιούχου” ζητάει η ΑΔΕΔΥ ΜεσσηνίαςNotosport (Δελτίο Τύπου)«Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου και να υλοποιήσει η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, το...