ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper

Last updateThu, 10 Aug 2017 6pm

Back You are here: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Άμεση ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ- Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη

Υπομνήματα - Έγγραφα

Άμεση ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ- Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη

Θέμα: «Άμεση ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»


κ.Υπουργέ,


Επανερχόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα της τραγικής έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο αναδείχτηκε ιδιαίτερα οξυμένο τις τελευταίες ημέρες, λόγω των της επιβάρυνσης των τμημάτων μητρώου για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.


Επανειλημμένως έχουμε θέσει και προβάλλει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, καθώς οι εσπευσμένες συνταξιοδοτήσεις, η διαθεσιμότητα, η επιβάρυνση με νέα αντικείμενα και οι συγχωνεύσεις ταμείων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού του ΙΚΑ κατά 50% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ο όγκος του κύκλου εργασιών έχει πολλαπλασιαστεί.


Η τραγική έλλειψη προσωπικού έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση πλέον των 7 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι απονομές συντάξεων καθυστερούν πλέον των 24 μηνών για απλές υποθέσεις, ενώ απαιτούνται έως και 4 χρόνια σε υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης. Η εισφοροδιαφυγή καλπάζει την ώρα που οι ελεγκτές εσόδων ασχολούνται μόνο με γραφειοκρατική εργασία και η ΕΥΠΕΑ υπερβάλλει εαυτόν με 25 άτομα μόνο, πανελλαδικά, να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας. Τα τμήματα παροχών και μητρώου εμφανίζουν εικόνες ντροπής με ουρές εκατοντάδων ασφαλισμένων καθημερινά να στριμώχνονται, από τη νύχτα για να εξυπηρετηθούν. Τα ΚΕΠΑ, που εξυπηρετούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι των συμπολιτών μας, ηλικιωμένους, ασθενείς και αναπήρους παρουσιάζουν την ίδια εικόνα.


Καθώς, έχετε δεσμευτεί ότι οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού που θα ζητήσετε θα αφορούν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας κάνουμε γνωστό ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας έχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον 2.000 ατόμων, προκειμένου να ανασυνταχθεί, να λειτουργήσει ομαλά και να εξυπηρετήσει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος.


Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να προσληφθεί προσωπικό στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και να επανέλθουν οι διαθέσιμοι του ΙΚΑ που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια σε απόγνωση και αβεβαιότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος Κων/νος Πονηράκος

Η Επιστολή

Νέα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

UP TOGGLE DOWN

Παροχές τύπου ΙΚΑ για όλους τους ασφαλισμένους με νέο κανονισμό ... - Ελεύθερος Τύπος (Εγγραφή)

Ελεύθερος Τύπος (Εγγραφή)Παροχές τύπου ΙΚΑ για όλους τους ασφαλισμένους με νέο κανονισμό ...Ελεύθερος Τύπος (Εγγραφή)Ολες οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ,...

Τα Νέα της ΑΔΕΔΥ

Επίθεση Δ.Καμμένου σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αξιολόγηση ... - aftodioikisi.gr

aftodioikisi.grΕπίθεση Δ.Καμμένου σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αξιολόγηση ...aftodioikisi.grΣε ένα επιθετικό σχόλιο κατά του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων, την ΑΔΕΔΥ, αλλά και κατά...