ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper

Back You are here: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Υπομνήματα - Έγγραφα Εντατικοποίηση ελέγχου πάταξης εισφοροδιαφυγής

Υπομνήματα - Έγγραφα

Εντατικοποίηση ελέγχου πάταξης εισφοροδιαφυγής

Τις τελευταίες μέρες γίνεται τεράστια συζήτηση για τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικότερα του ΙΚΑ.
Οι δημόσιες συζητήσεις και οι προτάσεις που ακούγονται, δεν μπορούν να λύσουν άμεσα τα προβλήματα. Αντιθέτως, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής δημιουργεί προϋποθέσεις άμεσης είσπραξης πόρων και μείωσης του ελλείμματος του ΙΚΑ.


Πέρα των προτάσεων που έχουμε καταθέσει για χορήγηση οδοιπορικών εξόδων στους υπαλλήλους εξωτερικού ελέγχου των Υποκαταστημάτων μας, οι οποίοι λόγω οικονομικής στενότητας δεν μπορούν να επιβαρύνονται καθημερινά με τη χρήση ιδιωτικών μέσων, επανερχόμαστε σε προτάσεις που και στο παρελθόν είχαμε αναδείξει για δημιουργία κλιμακίων ελέγχου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνο.
Θα πρέπει να εξετασθεί με νομοθετική ρύθμιση η ένταξη υπαλλήλων του Ιδρύματος σε στοχευμένους ελέγχους ανά περιοχή ή νομό- περιφέρεια στο σύνολο της χώρας με την προϋπόθεση περαιτέρω αμοιβής πέραν των υπαρχόντων αποζημιώσεων (χιλιομετρικές αποστάσεις, ημερήσια αποζημίωση, κλπ.)
Είμαστε σίγουροι ότι, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια παρέμβαση στην κατεύθυνση πάταξης της εισφοροδιαφυγής, τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα, ορατά και προς όφελος του ΙΚΑ, αλλά και της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Σήμερα το φαινόμενο της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, όπως όλοι γνωρίζουμε, κινείται ανεξέλεγκτα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιo

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Κυριακόπουλος Κων/νος Πονηράκος

 

Νέα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Τα Νέα της ΑΔΕΔΥ

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της ... - aftodioikisi.gr

aftodioikisi.grΣυμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της ...aftodioikisi.grΗ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, με ανακοίνωση της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Δημόσιο...