ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ» ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΝΕΟ ΔΣ στο ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ»

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΝΕΟ ΔΣ στο ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΣΥ-ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Δυστυχώς, το (νέο) ξεκίνημα που ευαγγελίζεται η “ΔΗμοκρατική ΣΥμπαράταξη (ΔΗ.ΣΥ) στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ”, ήρθε!!!. Το κατεστημένο, διατηρώντας την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξέλεξε για άλλη μία φορά τα ίδια πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης που καθορίζουν  με την στάση τους  τις  εξελίξεις  στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ .
Η ΔΗ.ΣΥ ξεκινώντας από μια υποκριτική πρόταση για δήθεν Διαπαραταξιακό Δ.Σ. που καθόριζε διακοσμητικού χαρακτήρα θέσεις σε όλες τις παρατάξεις πλην της ΔΑΚΕ, κατέληξε στο κλασσικό ΔΙπαραταξιακό - ΔΙκομματικό Δ.Σ με ΔΗ.ΣΥ(ΠΑΣΟΚ) - ΔΑΚΕ(ΝΔ). Ένα μοντέλο που θα λειτουργεί με πυξίδα τον αρραβώνα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΔΗ.ΣΥ- ΔΑΚΕ που ξεκίνησε από τον σύλλογο της Πάτρας. Κατάφεραν δηλαδή να στηρίξουν, το μοντέλο μνημονιακής συγκυβέρνησης που θα προταθεί με βεβαιότητα και για τις εκλογές της ΠΟΣΕ που έρχονται το φθινόπωρο.  
Έτσι λοιπόν, δυστυχώς,  το νέο σχήμα στο Δ.Σ του συλλόγου μας συμπεριλαμβάνει στις θέσεις ευθύνης όλους τους Δελφίνους, εκείνους που με την πορεία τους μέχρι σήμερα έδειξαν πραγματικά, ότι δεν επιζητούν το νέο ξεκίνημα, (κάθε άλλο) και δεν έχουν την διάθεση για πραγματικούς αγώνες .  Αυτούς, που μόνο ευθύνες έχουν για την κατάσταση που έχει περιέλθει  το συνδικάτο σήμερα. Αυτούς, που κατέληξαν σε ΔΙπαραταξιακό σχήμα ΔΗ.ΣΥ - ΔΑΚΕ που υπηρετεί συγκεκριμένες θέσεις/πρακτικές της Διοίκησης και των Πολιτικών κομμάτων που μας κυβερνούν και  που αυτοί υπηρετούν. Αυτούς, που σίγουρα δεν ενώνουν και δεν ανανεώνουν στην πραγματικότητα, ούτε στο ελάχιστο,  με νέες ιδέες και διαφορετικές αντιλήψεις το συναδελφικό κίνημα .
Περνάμε μια περίοδο, που οι θέσεις εργασίας μας παύουν να υπάρχουν με το πάτημα ενός κουμπιού και που η τρομοκρατία για απολύσεις καλά κρατεί. Ζούμε σε μια εποχή, οπού οι μισθοί μας έχουν μειωθεί σε τέτοιο σημείο που πολλοί συνάδελφοι μας και οι οικογένειες τους περνούν πραγματικά δύσκολες ώρες. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, όπου τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται βάναυσα και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό, υπηρετούμε τους πολίτες αυτής της χώρας, σε μία περίοδο που το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απαξιώνεται καθημερινά, ενώ η σκληρή δουλειά των συναδέλφων που παλεύουν πραγματικά  πίσω από τα γκισέ δεν φαίνεται πουθενά. Σε αυτήν  την περίοδο εμείς έχουμε (νέο) Δ.Σ. ΔΗ.ΣΥ- ΔΑΚΕ που θα κληθεί να υπερασπισθεί τι; Τι διαφορετικό θα κάνει από αυτά που έκανε μέχρι σήμερα; Πως θα αντιδράσουν στις εντολές που θα πάρουν από τους γνωστούς Διοικητικούς και Κομματικούς μηχανισμούς και που θα κληθούν να υλοποιήσουν ;
Το " ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ " είναι αυτόνομο και δεν παίρνει εντολές από Κομματικούς και Διοικητικούς μηχανισμούς, παρά ΜΟΝΟ από τους συναδέλφους μας και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι . Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συστρατευθούν στον αγώνα που μόλις ξεκινά, ενάντια σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση μας.
Από τους συναδέλφους που συμφωνούν με τις αρχές και τις θέσεις μας  ζητάμε να κινητοποιηθούν μαζί μας σε όλη την επικράτεια για να τα ανατρέψουμε όλα. Να ανατρέψουμε κομματικές παρατάξεις και πρόσωπα που με την μέχρι τώρα στάση τους κατάφεραν αυτό που επιδίωκαν. Να μας απενεργοποιήσουν ώστε να περνούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Θα μας βρίσκουν όμως καθημερινά απέναντι τους δείχνοντας τους την αντίθεση μας με τον πιο έντονο και δυναμικό τρόπο, γιατί, Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΗ!

                                                           Η Γραμματεία της Παράταξης Ν.Αττικής και Νήσων

 

           Τηλ. Επικοινωνίας 
6974683553 -Κουτούζος Στράτος
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr