ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΣΤΑ «ΚΛΕΦΤΑ» ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

ΣΤΑ «ΚΛΕΦΤΑ» ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ !!!

loyketo_IKAyΓια πρώτη φορά, είχαμε το φαινόμενο, να πηγαίνουν συνάδελφοί μας πρωί Δευτέρας, να πιάσουν δουλειά...και να ανακαλύπτουν ότι το υποκατάστημα τους έχει κλείσει, χωρίς κανείς να τους έχει ενημερώσει !!! Αναφερόμαστε, φυσικά, στην περίπτωση των συναδέλφων μας στο Καματερό, όπου μέσα στη νύχτα και με απόλυτη μυστικότητα (κυριολεκτικά), έγινε η μετακόμιση των γραφείων και των υπολογιστών του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και η μεταφορά τους στο ιδιόκτητο κτίριο του υποκαταστήματος Άνω Λιοσίων ! Πλέον, υποκατάστημα Καματερού δεν υφίσταται...και η όποια εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των εργοδοτών και των συνταξιούχων μας, θα γίνεται από το Υποκ/μα των Άνω Λιοσίων, που βρίσκεται μόλις δύο ώρες δρόμο απόσταση με τις υπάρχουσες συγκοινωνίες...ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ !!!

Η μεθόδευση αυτή, έγινε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των τοπικών φορέων αλλά και των συναδέλφων μας, που όπως είναι αναμενόμενο και φυσικό, δε θέλουν να υποστούν αυτή τη τεράστια ταλαιπωρία από το κλείσιμο (συγχώνευση το αναφέρει «ευγενικά» η Διοίκηση και η ΠΑΣΚΕ ΙΚΑ) του υποκαταστήματος. Αιτιολογία για τη συγκεκριμένη συγχώνευση, είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς το ΙΚΑ, θα γλυτώσει τα νοίκια που πλήρωνε μέχρι τώρα, για να διατηρεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Ως ιδέα, αυτή η αιτιολογία, ακούγεται από κάποιους, ως λογική...είναι όμως ; Το ρωτάμε αυτό, καθώς, γνωρίζοντας τον πανικό που έχει καταλάβει την κυβέρνηση του ΠΑ-ΣΟΚ, από την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της, σε λίγο καιρό, θα θεωρούν ως λογική «λύση», τη κατάργηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ; Ταυτόχρονα, το κακό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς βλέπουμε την παράταξη της ΠΑΣΚΕ ΙΚΑ, να δείχνει να κατανοεί (αν δε υποβοηθά κιόλας) τους σχεδιασμούς της Διοίκησης, συμβάλλοντας με την παθητικότητά και την αδράνεια της (που σημαίνει κι αντίστοιχη απραξία του συνδικάτου), στις περαιτέρω μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ! Οι συνάδελφοί μας, θα πρέπει -πλέον- να γνωρίζουν καλά, ότι οι καταργήσεις υποκαταστημάτων (η Διοίκηση και η ΠΑΣΚΕ, επαναλαμβάνουμε, τις λένε «συγχωνεύσεις» ή «ενοποιήσεις»), υποκρύπτουν την κατάργηση οργανικών θέσεων του ΙΚΑ, σύμφωνα και με τα όσα ορίζονται στο επικαιροποιημένο κατοχικό μνημόνιο ! Σ’ αυτό το τελευταίο, ορίζεται ρητά, ότι σε όποιους οργανισμούς του δημοσίου, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, αυτές οι θέσεις καταργούνται ! Σήμερα, το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, θα έπρεπε να είχε 12.400 υπαλλήλους (σύμφωνα με το οργανόγραμμά του 1988,γιατί σύμφωνα με τις σημερινές υπαρκτές ανάγκες, θα έπρεπε να είχε πάνω από 14.500 οργανικές θέσεις), έχει, όμως, λιγότερους από 8.400...που σημαίνει ότι με το μνημόνιο που υπόγραψε η κυβέρνηση του ΠΑ-ΣΟΚ, πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις θα «εξαφανισθούν» !!! Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ΙΚΑ, βλέπουν μόνο το τυρί (που είναι οι υποσχέσεις και τα ταξίματα της Διοίκησης για θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων προς τους «ημετέρους») και δε βλέπουν τη φάκα, που είναι οι δήθεν «συγχωνεύσεις»...αλλά ουσιαστικά καταργήσεις υποκαταστημάτων ! Γι’ αυτό και καλούμε τους συναδέλφους μας , αφού η υπάρχουσα «πράσινη» πλειοψηφία του συνδικάτου μας, δε μπορεί από μόνη της να αφυπνιστεί...ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ... αλλιώς θα εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στη Διοίκησης του ΙΚΑ, να μας πιάνει στον ύπνο και καθώς θα πηγαίνουμε το πρωί στο γραφείο μας για να πιάσουμε δουλειά...να είμαστε με την αβεβαιότητα του αν θα βρούμε το υποκατάστημά μας ανοιχτό !!!

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr