ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Συνέντευξη Τύπου των επιτυχόντων της 8Κ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Συνέντευξη Τύπου των επιτυχόντων της 8Κ

Τη Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, η Συντονιστική Επιτροπή των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ, που επρόκειτο να διορισθούν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΙΚΑ, ώστε να ενημερώσουν τη κοινή γνώμη, για τους τρόπους δράσης κι αντίδρασής τους, ώστε να αρθεί η αδικία που τους έχει γίνει, μετά το γνωστό «πάγωμα» των προσλήψεων που έχει επιβληθεί στο χώρο του δημοσίου. Στη συνέντευξη τύπου, έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν, ο Πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Νικολόπουλος, με τη Γ. Γραμματέα Πένη Γεωργίου και ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΚΑ Ν. Αττικής, Βασίλης Βλάχος.

Θα πρέπει, όμως, στο σημείο αυτό να επισημάνουμε, ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ ΙΚΑ, έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο μη άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της 8Κ, οφείλεται στη κυβερνητική παλινωδία που δυστυχώς πλήττει το χώρο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης κι όχι στους επιτυχόντες της 9Κ, που κι αυτοί, έπεσαν θύματα του ευρύτερου κυβερνητικού αλαλούμ που υπάρχει κι ενώ θα έπρεπε να είναι σήμερα υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας, «εξαναγκάστηκαν» να αποδεχθούν τη «λύση» του διορισμού τους στο ΙΚΑ ! Φυσικά, αυτό το τελευταίο, εμάς τους ΙΚΑτζήδες, πολύ λίγο μας πειράζει, το αντίθετο θα λέγαμε, αν δεν υπήρχε ο μεγάλος κίνδυνος, αντί να προσληφθούν περί τους 1200 συναδέλφους που προέβλεπε η προκήρυξης της 8Κ, η κυβέρνηση να «ικανοποιήσει» τις τεράστιες ανάγκες μας σε προσωπικό (που είναι κάπου στους 5.000 υπαλλήλους με τα δεδομένα του 1988 !), με τους περίπου 600 επιτυχόντες της 9Κ !!! Γίνεται, λοιπόν, άνετα αντιληπτό, ότι οι 600 αυτοί μελλοντικοί μας συνάδελφοι, δε πρόκειται σε καμία περίπτωση να μειώσουν τα τεράστια φορτία που δέχονται οι συνάδελφοί μας στα υποκαταστήματα, αλλά ούτε και πρόκειται να υπάρξει κάποια σχετική βελτίωση ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το ΙΚΑ προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του. Γι’ αυτό και ζητάμε όπως, άμεσα η κυβέρνηση προχωρήσει στην πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ, ώστε ν’ ανακοπή η κατρακύλα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας και η γενικότερη απαξίωσή του ! Οι επιτυχόντες της 8Κ, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εμπόδιο στη πρόσληψή τους, δεν είναι οι επιτυχόντες της 9Κ, αλλά η κυβερνητική πολιτική του «ράβε ξήλωνε» και του «διαίρει και βασίλευε», που φέρνει νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, να «μάχονται» αναμεταξύ τους, ενώ θα έπρεπε κανονικά, να είναι ήδη συνάδελφοί μας, στη «πρώτη γραμμή», στα γκισέ των υποκαταστημάτων ! Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί, αλληλέγγυοι και συναδελφωμένοι, μπορούμε να έχουμε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο...σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είμαστε άξιοι της μοίρας, που οι σημερινοί κρατούντες μας ετοιμάζουν !

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr