ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Για να μη μας «παραμυθιάζουν» !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Για να μη μας «παραμυθιάζουν» !

Πληθαίνουν, το τελευταίο καιρό, οι αναφορές από κάποια ΜΜΕ, ότι δήθεν οι Έλληνες εργαζόμενοι, δουλεύουν λιγότερο και πληρώνονται περισσότερα ευρώ, σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ! Φυσικά, τίποτα πιο ψευδές από αυτό.

Σύμφωνα με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν στην Ε.Ε., το ποσοστό των μισθών στο εθνικό εισόδημα της χώρας μας, βρίσκεται, σήμερα, μόλις στο 47,5% (όταν ήταν στο 60% την περίοδο προ του 1998), που είναι ένα από τα μικρότερα που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ε.Ε. ! Ενδεικτικά, αναφέρουμε, ότι το ποσοστό αυτό στη Γαλλία είναι 69%, στη Γερμανία και στην Ιταλία στο 67%, στην Ισπανία στο 59% και στη Βρετανία στο 58%...άρα, ακόμα και οι αριθμοί, δείχνουν, ότι οι ελληνικοί «μύθοι» έχουν κι αυτοί ένα όριο. Γι’ αυτό, όταν η γερμανίδα καγκελάριος, ξαναπεί, κάτι για τους Έλληνες εργαζομένους, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος -επιτέλους- υπεύθυνος κυβερνητικός παράγοντας και να την αποστομώσει παρουσιάζοντάς της, τους πραγματικούς μισθούς που λαμβάνουμε, όλοι οι εργαζόμενοι (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα), σε σχέση με αυτούς των δικών της εργαζομένων ! Αλλά αυτό απαιτεί, να βρεθεί κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, που να διαθέτει ψυχή και κότσια...πράγμα που είναι, μάλλον, αδύνατον, στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα !!! 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr