ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Επιτέλους...κάποιοι ανακάλυψαν την «ανεξαρτησία» τους !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Επιτέλους...κάποιοι ανακάλυψαν την «ανεξαρτησία» τους !!!

Με μεγάλη χαρά (!), διαπιστώσαμε, ότι κάποια συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ του συλλόγου Κεντρικής Μακεδονίας, «ανακάλυψαν» ότι ο συνδικαλισμός, οφείλει να είναι ΚΑΙ ανεξάρτητος ΚΑΙ ακηδεμόνευτος...και γι’ αυτό «κατέβασαν» δικό τους ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου !!! Καλώς έπραξαν, αν έτσι αισθάνονται ότι αποκτούν την «ανεξαρτησία» τους (αν και ξέχασαν, την ίδια στιγμή, να διαγραφούν και από τη ΠΑΣΚΕ). Όμως, έχουμε το δικαιολογημένο φόβο/βεβαιότητα, ότι αυτή τους η «ανακάλυψη περί ανεξαρτησίας», δε προέκυψε στα ξαφνικά, από κάποια επουράνια επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος που τους έκανε να δουν το αυτονόητο, αλλά από τη πιο πεζή προσπάθειά τους, να «επιβιώσουν» συνδικαλιστικά, ιδίως μετά τη κατάρρευση του κομματικού φορέα που υπηρέτησαν πιστά και άνευ διαμαρτυρίας, επί τόσα χρόνια !
Ταυτόχρονα, υπό το μανδύα του δήθεν «ανεξάρτητου» υποψηφίου (λες και μιλάμε για κολυμπήθρα του Σιλωάμ), προσπαθούν να «υποκλέψουν» τη ψήφο εκείνων των συναδέλφων μας, που επιθυμούν και πραγματικά αγωνιούν, για ένα ακηδεμόνευτο, ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή είναι η αλήθεια και θα πρέπει να λεχθεί, έστω κι αν πικραίνουμε τους «ακηδεμόνευτους» αυτούς συνδικαλιστές συναδέλφους μας (αλήθεια, αν σήμερα γίνονται «ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι» συνδικαλιστές, αυτό δε σημαίνει, με την απλή λογική, ότι μέχρι χθες ήσαν εξαρτώμενοι και κηδεμονευόμενοι ; ).
Συνάδελφοι, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους....όχι τίποτα άλλο, αλλά με τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στον εγκέφαλο κάποιων, θα ξεχάσουμε κι αυτά που θεωρούσαμε ως αυτονόητα...ένας συνδικαλιστής, οφείλει να είναι ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ και θα πρέπει να έχει ως μόνο γνώμονα και κριτήριο των πράξεών του, τη καλύτερη και δυναμικότερη εκπροσώπηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας. Αυτό είναι θέσφατο ! Τώρα, αν δεν συμβαίνει (και για κάποιους σίγουρα δε συμβαίνει), τότε μιλάμε για ένα κακό συνδικαλιστή, που οι  συνάδελφοί μας, τη δεδομένη στιγμή, θα τον κρίνουν για τα πεπραγμένα του. Γι’ αυτό και πιστεύουμε, ότι αυτοί οι  συνδικαλιστές, που σήμερα στα ξαφνικά, είδαν το «φως της αλήθειας», οι οποίοι, όμως, πιο μπροστά, ανέχθηκαν τον εκφοβισμό των συναδέλφων μας, με μεταθέσεις ή μετακινήσεις κι αλλαγή του αντικειμένου απασχόλησής τους, («φαινόμενα» που υπέστησαν ακόμα και μέλη του ίδιου του Δ.Σ. του συλλόγου Κ. Μακεδονίας, χωρίς να βγει κιχ από τη μεριά της κατά τ’ άλλα φλύαρης ηγεσίας τους), αυτοί που ήταν υπέρμαχοι για το κλείσιμο υποκ/των και παραρτημάτων (ανοίγοντας ουσιαστικά τη «κερκόπορτα» για τη κατάργηση  οργανικών θέσεων εργασίας στο ΙΚΑ), αυτοί που παραλίγο να οδηγήσουν με τις επιλογές τους, σε πρόωρη κατάργηση του δωροσήμου, διασπώντας μάλιστα και την ενιαία στάση του συνδικάτου μας, σίγουρα δεν είναι, ΟΥΤΕ ανεξάρτητοι, ΟΥΤΕ ακηδεμόνευτοι συνδικαλιστές...είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr