ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Θετική ενέργεια στον αγώνα κατά της «μαύρης» εργασίας...αλλά χρειάζονται κι άλλες δράσεις !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Θετική ενέργεια στον αγώνα κατά της «μαύρης» εργασίας...αλλά χρειάζονται κι άλλες δράσεις !

Ως συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε εκφράσει πολλές φορές, προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τα επιχειρήματά μας, για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στον αγώνα, για τη πάταξη φαινομένων, όπως αυτά της «μαύρης» εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, μία από τις προτάσεις μας, ήταν κι αυτή για το κλείσιμο εκείνων των επιχειρήσεων, που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους. Σήμερα, με την απόφασή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτση, στα πλαίσια εφαρμογής του ν. 4052/2012, για το 5/νθήμερο κλείσιμο δύο επιχειρήσεων που απασχολούσαν εργαζόμενους που, πέρα από το γεγονός ότι ήταν παρανόμως στη χώρα μας, ήταν -ταυτόχρονα- και ανασφάλιστοι, είναι μία κίνηση άμεσου συμβολισμού, με μήνυμα προς όλους εκείνους τους εργοδότες, που εκμεταλλεύονται την οικονομική ανέχεια των εργαζομένων τους, στερώντας τους βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η προσπάθεια του Υπουργείου, θα συνεχιστεί με τη προσθήκη σειράς παρεμβάσεων, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων και η ενίσχυση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων του ΙΚΑ. Επισημαίνουμε, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, κατήργησε τα έξοδα κίνησης των ελεγκτών, με άμεσο αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας, αυτή τη στιγμή, να επιβαρύνονται από τη τσέπη τους, για τη διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων !!! Γι’ αυτό, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οφείλει να δει και να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία...εκτός κι αν πιστεύουμε, ότι η  εισφοροδιαφυγή και η «μαύρη» εργασία, θα καταπολεμηθούν με μαντζούνια και προσευχές στο μεγαλοδύναμο !!!

Διαβάστε την ανακοίνωση

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr