ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Δικαστική απόφαση, «δυναμιτίζει» περαιτέρω την κατάσταση στο ΙΚΑ !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Δικαστική απόφαση, «δυναμιτίζει» περαιτέρω την κατάσταση στο ΙΚΑ !!!

Τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε ως Ομοσπονδία, ανακοινώθηκε απόφαση του Εφετείου, με την οποία κρινόταν ως αντισυνταγματική, η σχετική διάταξη νόμου, με την οποία επιτρεπόταν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να προσλάβει τους επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ, οι οποίοι προβλεπόταν κανονικά, να προσληφθούν από την Αγροτική Τράπεζα. Επειδή, όμως, η Αγροτική Τράπεζα, δεν επιθυμούσε πλέον να τους προσλάβει, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, έκρινε ότι με νομοθετική ρύθμιση, θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και να τους αποστείλει στο ΙΚΑ. Εδώ, όμως, ξεκινούν και όλα τα προβλήματα, καθώς την ίδια στιγμή, αναμενόταν και η αντίστοιχη ανακοίνωση των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ  (που προορίζονταν να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ) και η οποία ανακοίνωση, είναι αλήθεια, είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα να βγει !

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν τελικά, να προσληφθούν από το ΙΚΑ, μόνο οι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ, ενώ οι επιτυχόντες της 8Κ, να εγκλωβιστούν στον γνωστό περιορισμό του 5 προς 1, που είχε στο μεταξύ, καταστεί νόμος του κράτους ! Έτσι, οι τελευταίοι, στην προσπάθειά τους να αποκατασταθούν και να προσληφθούν όσο πιο άμεσα γίνεται από το ΙΚΑ, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα ! Επισημαίνουμε, πάντως, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση (και σύμφωνα με της πληροφορίες που έχουμε, γιατί δεν έχει γίνει η καθαρογράφησή της), ενώ ουσιαστικά οδηγούνται στη λαιμητόμο της άμεσης απόλυσης, οι 600 περίπου συνάδελφοι επιτυχόντες της 9Κ, την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία χειροπιαστή «δικαίωση» των επιτυχόντων συναδέλφων της προκήρυξης 8Κ, αφού αυτοί εξακολουθούν να υφίστανται, τους γνωστούς περιορισμούς που ορίζει ο νόμος για τις προσλήψεις στο δημόσιο με την αναλογία του  5 προς 1 !!!

Μετά από όλα αυτά, το Προεδρείο και οι επικεφαλείς των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Ομοσπονδίας, είχαν συνάντηση με το Διοικητή κ. Σπυρόπουλο, για να διερευνηθούν οι προθέσεις της Διοίκησης, επί των διαδραματιζομένων. Ο Διοικητής, αφού μας ανέφερε ότι δεν έχει κοινοποιηθεί στο ΙΚΑ καμία απόφαση μέχρι στιγμής, παρόλα αυτά κι αν όντως ευσταθούν οι πληροφορίες περί αντισυνταγματικότητας, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι νομίμως είναι δυνατόν, ώστε οι συνάδελφοί της προκήρυξης 9Κ, να παραμείνουν στις θέσεις τους, έως ότου υπάρξει οριστική απόφαση από μεριάς Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο -όπως διαφαίνεται- θα φτάσει το ζήτημα !

Μετά τη συνάντηση αυτή, το Προεδρείο επιδίωξε συνάντηση και με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βρούτση, αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που είχε ο Υπουργός, η συνάντηση έγινε με τον Διευθυντή του κ. Τουφεξή. Στο αίτημά της Ομοσπονδίας, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να κατοχυρώνεται η παραμονή των συναδέλφων μας, τουλάχιστον έως ότου βγει η τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Τουφεξής, μας απάντησε ότι αφού διερευνήσει το ζήτημα της νομιμότητας μίας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης, από μεριάς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, υπάρχει η βούληση και η διάθεση, για να γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, στην εύρυθμη κι ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ. Γι’ αυτό και θα έρθει άμεσα,  σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, ώστε να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι  ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες !

Από όλα τα ανωτέρω, όπως γίνεται κατανοητό, η δικαστική απόφαση του Εφετείου, ουσιαστικά «δυναμιτίζει» περαιτέρω, την ήδη εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις μονάδες και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αφού η υποστελέχωση που υπάρχει, κάνει τις εργασιακές συνθήκες αβίωτες και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ιδρύματος, επιεικώς αδύνατη ! Συνάμα, η απόφαση αυτή, χωρίς φυσικά να την έχουμε διαβάσει, αλλά πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση τον αγώνα και την προσπάθεια των επιτυχόντων συναδέλφων της προκήρυξης 8Κ, καθώς εξακολουθεί να ισχύει, το γνωστό «πάγωμα» των προσλήψεων με τον περιορισμό του 5 προς 1 ! Οπότε, είναι ορατός και άμεσος ο κίνδυνος, το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να βρεθεί να έχει απολέσει σε στελεχικό δυναμικό, τόσο τους συναδέλφους που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 9Κ, όσο και τους «εν δυνάμει» συναδέλφους, επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ !!! Η παράταξη της ΔΑΚΕ ΙΚΑ, υποστήριξε και υποστηρίζει, την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ, που πραγματικά έχουν αδικηθεί από τις απαράδεκτες πρακτικές που χρησιμοποίησε εναντίον τους, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, κατά τον ίδιο τρόπο, υποστηρίζουμε σήμερα και τις προσπάθειες και τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 9Κ, για την παραμονή τους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Είναι λάθος να μπαίνουμε στην φιλοσοφία του «ο θάνατός σου η ζωή μου»...γιατί στην προκειμένη περίπτωση, ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr