ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Συνέλευση συναδέλφων Υποκαταστήματος Παγκρατίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Συνέλευση συναδέλφων Υποκαταστήματος Παγκρατίου

Τη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, κλιμάκιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΚΕ ΙΚΑ, με επικεφαλή το Πρόεδρο της, Αντώνη Νικολόπουλο, τη Γ. Γραμματέα, Πέννη Γεωργίου και το Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΙΚΑ Ν. Αττικής, Βασίλη Βλάχο, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως της Επιτροπής Βάσης, στη συνέλευση των συναδέλφων του Υποκαταστήματος Παγκρατίου. Όπως είναι γνωστό, το υποκατάστημα του Παγκρατίου, «απορροφά» αυτό του Βύρωνα, με την αντίστοιχη ασφαλιστική περιοχή του. Δυστυχώς, όμως, αυτή η συγχώνευση χωλαίνει, καθώς η υποστελέχωση που υπάρχει ήδη στα τμήματα του ΙΚΑ Παγκρατίου, αυξάνεται, καθώς μεγάλος αριθμός συναδέλφων, που υπηρετούν στο υποκατάστημα του Βύρωνα και που θά' πρεπε κανονικά, να συνεχίσουν στο υποκατάστημα υποδοχής (Παγκράτι), κατόπιν αιτήσεως τους, μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες του Ιδρύματος ! Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος και ως εκ τούτου, οι συνάδελφοί μας στο Παγκράτι, ζητάνε τη παρέμβαση του συνδικάτου, ώστε να δοθεί έμπρακτη δίκαιη λύση.

Σαφέστατα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου μας, το να ζητά τη μετακίνησή του, σε υπηρεσία ή υποκατάστημα θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, η Διοίκηση, όμως, οφείλει να εξασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία του υποκαταστήματος !
Πιστεύουμε -κι αυτό εκφράζουμε ως παράταξη- ότι η Διοίκηση, πρέπει να επανεξετάσει τη κατάσταση που δημιουργείται και για το αναγκαίο μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, να μην υλοποιήσει, καμία από τις προγραμματισμένες μετακινήσεις. Όμως, κακά τα ψέματα, το κυρίαρχο πρόβλημα που αναδεικνύει η περίπτωση του υποκαταστήματος Παγκρατίου, είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού, που υπάρχει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ και η οποία διογκώνεται μέρα με τη μέρα, με τη συνεχιζόμενη συνταξιοδοτική φυγή των συναδέλφων μας ! Γι' αυτό και η αναγκαιότητα, άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη ! Ενώ, κατά τον ίδιο τρόπο, θεωρούμε κακόγουστο αστείο, το όποιο σενάριο αποχώρησης, των συναδέλφων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, εξαιτίας των γνωστών δικαστικών αποφάσεων.

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr