ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...ΟΧΙ ΣΤΗ «ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ» !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ...ΟΧΙ ΣΤΗ «ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ» !

Με πραγματική ανησυχία κι έντονη επιφυλακτικότητα, παρακολουθούμε τη πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, να νομοθετήσει διατάξεις, που αναγάγουν το ανθρώπινο λάθος, σε εγκληματική δραστηριότητα ! Ειδικότερα, η διάταξη που προβλέπει ότι η αμέλεια (η οποία μπορεί να υπάρξει, είτε από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, είτε από κακή ενημέρωση ή ακόμα και από τυχόν αβλεψία), τιμωρείτε με ποινή που φτάνει και τους τρεις μήνες φυλάκιση (συν τη σχετική οικονομική αποζημίωση για τη ζημία που έχει υπάρξει), πιστεύουμε, ότι μόνο ένας βαθιά νυχτωμένος εγκέφαλος, μπορεί να την έχει συλλάβει !

Γι’ αυτό κι επισημαίνουμε, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι η πάταξη της διαφθοράς, δεν επιτυγχάνεται με την «αυστηροποίηση» των ήδη αυστηρών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, αλλά, με την -καταρχήν- εφαρμογή τους και κατά δεύτερον, με την ενίσχυση των εποπτικών μέσων εσωτερικής λειτουργίας, που θα αποκλείσουν/αποτρέψουν, αυτού του είδους τα φαινόμενα. Δε νοείται, όταν δεν έχει διασφαλιστεί ακόμα, η πλήρης μηχανογραφική υποδομή των ασφαλιστικών οργανισμών και η διαρκείς εκπαιδευτική κατάρτιση των συναδέλφων μας, η κυβέρνηση να «οραματίζεται» τη φυλάκιση χιλιάδων υπαλλήλων, επειδή αυτοί διέπραξαν... ανθρώπινα λάθη ! Πώς δε σκέφτηκαν τη ποινικοποίηση και των ορθογραφικών λαθών ; Αντιλαμβανόμαστε, ότι η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα «μήνυμα» προς τη κοινωνία, ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα φαινόμενα διαφθοράς. Όμως, να το κάνει με το σωστό τρόπο κι όχι σε βάρος της εργασιακής μας υπόστασης και της ηθικής μας αξιοπρέπειας ! Δεν θα γίνουμε οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών οργανισμών, ο «αποδιοπομπαίος τράγος», ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες του πολιτικού μας συστήματος.  Γι’ αυτό και ζητούμε από τον Υπουργό Εργασίας, απλά και καθαρά, να αποσύρει τις απαράδεκτες διατάξεις !

               Για την Εκτελεστική Επιτροπή,
Ο                                                                    Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντώνης Νικολόπουλος                               Πέννη Γεωργίου
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr