ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Η εισφοροδιαφυγή είναι Κοινωνικό Έγκλημα !

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Η εισφοροδιαφυγή είναι Κοινωνικό Έγκλημα !

Τα πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ο ένας στους τρείς εργαζόμενους, είναι ανασφάλιστος, πρέπει να ενεργοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν ταυτόχρονα, όλους τους ιθύνοντες ! Δεν επιτρέπεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία και οι θεσμοί της, να μένουν άπραγοι. Γι’ αυτό και ζητούμε, από τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αλλά και από τη Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, όπως:

1. Στελεχώσουν με επαρκή αριθμό υπαλλήλων, τα τμήματα Εσόδων των υποκαταστημάτων, καθώς και όλες τις Ειδικές Υπηρεσίες Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), που υπάρχουν στη περιφέρεια.

2. Χορηγήσουν, τα στοιχειώδη οδοιπορικά, για τους ελεγκτές εσόδων, ώστε να μπορούν να μετακινούνται, για τους αναγκαίους επιτοπίους ελέγχους ! Δε νοείται, πάταξη της εισφοροδιαφυγής, χωρίς επιτόπιο έλεγχο...όπως δε νοείται μουσταλευριά, χωρίς μούστο...είναι τόσο απλό !!!

3. Εφαρμόσουν με αυστηρότητα, το νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει ακόμα και το μέτρο του κλεισίματος μίας επιχείρησης, όταν αυτή διαπιστώνεται, να έχει αναγάγει την εισφοροδιαφυγή...σε «επιχειρηματική δραστηριότητα» ! Επιτέλους, η συντεταγμένη Πολιτεία, δεν μπορεί να αδιαφορεί, μπροστά στο γεγονός, ότι το 30% του ενεργού πληθυσμού (μαζί με τις οικογένειές τους), είναι ανασφάλιστοι και χωρίς καμία προοπτική συνταξιοδοτικής κάλυψης !

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δεν είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή τη κατάσταση...και δε θα γίνουμε συνένοχοι, με τη σιωπή μας ! Ζητάμε, έστω και ΤΩΡΑ, να υλοποιηθούν τα αυτονόητα !

                                Για την Εκτελεστική Επιτροπή,                                     

Ο                                                                         Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντώνης Νικολόπουλος                                            Πέννη Γεωργίου
 
 

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr